Techniek Dag Uden: een inspirerende doe-dag waar jongeren de veelzijdige wereld van techniek ontdekken

Uden maakt zich op voor de tweede editie van Techniek Dag Uden a.s. vrijdag 1 en zaterdag 2 maart.

Foto Techniek

Dit educatieve evenement, gericht op het enthousiasmeren van jongeren voor techniek belooft een groot succes te worden gezien de reeds 1000 aanmeldingen van scholieren uit het regionale basis- en voortgezet onderwijs.

 

Techniek Dag Uden, georganiseerd door twaalf Udense techniekbedrijven, is bedacht om jongeren te inspireren en hen bewust te maken van de talloze mogelijkheden én carrièrepaden die techniek te bieden heeft. “Aangetoond is dat jongeren die voor hun 14e levensjaar niet in aanraking zijn geweest met techniek, niet kiezen voor een technische opleiding. Voor ons, stichting Techniek Dag Uden dé aanleiding om deze dag te organiseren. Door jongeren al op jonge leeftijd kennis te laten met techniek willen we ze stimuleren om voor een technische opleiding te kiezen. De diversiteit in de technische sector is immers enorm en door de enorme vraag naar vakmensen ligt er een veelbelovende carrière in het verschiet”, aldus Rini van Boxtel en Anke Raijmakers (VBV Elektro en kunststof), oprichters en deelnemers van het eerste uur. 

 

Ontdekken door zelf te ervaren staat tijdens Techniek Dag Uden centraal. Zo zijn er diverse doe-activiteiten bij de deelnemende bedrijven. Wat dacht je van een workshop zenuwspiraal of windroos maken? Spuiten met een echte brandweerspuit of lassen met een lassimulatie? Daarnaast kom je er alles te weten over meubels maken, motorrevisie, hijskranen, metaalbouw, logistiek en nog veel meer.

 

Op vrijdag 1 maart openen de techniekbedrijven hun deuren speciaal voor scholieren van het basis- en voorgezet scholen uit Uden en omgeving. Op zaterdag 2 maart is er van 10.00 – 15.00 uur een open dag, toegankelijk voor iedereen. Kom langs en krijg een uniek kijkje achter de schermen van de deelnemende techniekbedrijven. Aanmelden is niet nodig maar check op techniekdaguden.nl welke bedrijven op zaterdag geopend zijn. 

 

 

Naam:              

Techniek Dag Uden 2024

Locatie:            

Bij de 12 deelnemende bedrijven op industriegebied Hoogveld (en omgeving) in Uden

Datum:             

Vrijdag 1 maart 2024 van 9.00 – 15.00 uur

Zaterdag 2 maart 2024 van 10.00 – 15.00 uur

Deelnemers:     

12 techniek bedrijven, zie techniekdaguden.nl

VBV elektro en kunststof

Twans | Making exclusive interiors

Verbruggen-Volkel

Vloerenbedrijf van Rijbroek

Vovu Machining

WingPalace

Raaijmakers en Zn. Bronbemaling

DKH andra tech group

SLB Group

Van den Heuvel logistiek

Van Rijbroek Staalbouw

Van de Graaf interior