Van Gelder Advocaten organiseert Masterclass Datalekken in Gilze

Van Gelder Advocaten organiseert op donderdagochtend 8 februari in Gilze de Masterclass Datalekken deel II: 'De gevolgen van datalekken en de AVG voor u en uw onderneming'. Tijdens deze masterclass wordt ingegaan op de rol van ondernemers, de gevolgen voor jou als ondernemer en de acties die je moet nemen en binnen welke tijdshorizon.

Van Gelder

In Nederland geldt sinds 2016 de meldplicht datalekken. Bepaalde datalekken dienen sinds de inwerkingtreding hiervan gemeld te worden. Daarnaast treedt op 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. De AVG brengt de nodige veranderingen voor je onderneming met zich mee, met name op het gebied van privacybescherming.

Tijdens de Masterclass op 30 november zijn de meldplicht datalekken en de AVG qua juridische, organisatorische en technische impact aan bod gekomen. De Masterclass op 8 februari gaat hierop door. Ook als je op 30 november niet aanwezig was bij de eerste masterclass, is dit vervolg zeker interessant. Wat moet je doen als een usb-stick kwijtraakt of een e-mail aan de verkeerde ontvanger wordt verzonden? Dit zijn beveiligingsincidenten en kunnen datalekken zijn. Tijdens de Masterclass op 8 februari leggen mr. Marieke van Gelder, Gregor Kruijssen en Robbin Borst aan de hand van praktijkvoorbeelden uit hoe je bij beveiligingsincidenten en datalekken het beste kunt handelen. Zorg ervoor dat je bent voorbereid en voorkom boetes en mogelijke bestuurdersaansprakelijkheid.

Datum en tijd
Donderdag 8 februari van 07.30 uur tot 10.00 uur.

Programma
07.30 uur Ontvangst met ontbijt
08.00 uur Start Masterclass
10.00 uur Einde Masterclass

Kosten
Deelname aan de Masterclass is kosteloos.

Locatie
Van der Valk Hotel Gilze - Tilburg
Klein Zwitserland 8 te Gilze

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor deze Masterclass. Het is ook mogelijk een actuele casus over datalekkern en/of privacy in te dienen.