Kunstloc Connects | Digitale Transformatie en NFT’s

In deze Kunstloc Connects belichten we de digitale transformatie in de culturele sector en staan we stil bij NFT’s.

Https ___cdn .evbuc .com _images _485086499_197222728362_1_original

Kunstloc Connects is een terugkerende kennisbijeenkomst die we elke tweede maandag van de maand organiseren met en voor de Brabantse cultuursector. Steeds staat een actueel onderwerp of thema centraal.Op maandag 8 mei schetsen we tijdens Kunstloc Connects de context van de digitale transformatie zoals die plaatsvindt in de culturele sector en belichten specifiek NFT’s. Wat zijn het, en wat kun je er eigenlijk mee?

Digitale transformatie in de culturele sector beïnvloedt onze manier van communiceren en samenwerken, hoe nieuw aanbod wordt geproduceerd, gepresenteerd en gedistribueerd. Een groeiende groep (mogelijk)makers en culturele instellingen ontdekt de nieuwe mogelijkheden van een hybride of soms volledig digitale praktijk. Dit jaar onderzoekt Kunstloc Brabant waar de vragen in de sector liggen en zoomen we in op een aantal thema’s waarmee we stap voor stap de kennis vergaren die nodig is om de weg te vinden in de digitale wereld.

Brabantse kunstenaars spreken over hun ervaringen met NFT’s en CMD studenten van Avans Hogeschool Den Bosch presenteren hun onderzoeksprojecten. En natuurlijk gaan wij en onze gasten in gesprek met het publiek. Wat blijft er voor de sector over na de NFT-hype van de afgelopen twee jaar? Kom je ook? De bijeenkomst vindt plaats in de Kennismakerij in de LocHal in Tilburg.

Line-up:

  • Nadine Roestenburg, programmamanager STRP, researcher ArtCoDe
  • Esther van Rosmalen, artistiek leider Witte Rook, Breda
  • Stefan Duquesnoy, maker en NFT-expert
  • CMD studenten Avans Hogeschool, Den Bosch
  • Studio Kasboek, kunstenaarscollectief, Breda
  • HyperCulture, designer-director duo, Eindhoven

Fotograaf aanwezig!

Bij deze bijeenkomst, georganiseerd door Kunstloc Brabant, worden foto’s gemaakt. Deze kunnen gepubliceerd worden op onze websites, social media en in drukwerk.

Je kunt het bij een van onze medewerkers aangeven wanneer je liever niet in beeld wilt verschijnen.

Ook achteraf is het nog mogelijk bezwaar te maken tegen het gebruik van het beeldmateriaal. Wil je liever dat we een foto waarin je bent te zien verwijderen? Laat ons dit weten via privacy@kunstlocbrabant.nl en vermeld de url waar je de media hebt aangetroffen, dan verwijderen wij het zo spoedig mogelijk.

Datum en tijd

Maandag 8 mei 2023
15:00 - 17:30

Locatie

LocHal - kennismakerij
Burgemeester Brokxlaan 1000
5041 SG Tilburg

Kaartjes

Haal je hier en kosten €7,50. Restituties zijn mogelijk tot 7 dagen voor het evenement.