BOB Academy bij Unilin Insulation Di 11 April 2023

Page thumbnail

Veiligheid die verder gaat dan het dragen van een helm

Datum Dinsdag 11 April

Waar Unilin Insulation

Adres Beneluxstraat 1, 5061 KD Oisterwijk
Routebeschrijving


Programma
15.15 uur - 15.30 uur
Ontvangst met koffie, thee en iets lekkers
15.30 uur - 16.15 uur
Rondleiding over de productievloer
16.15 uur - 17.00 uur
​Inhoudelijk programma
17.00 uur - 18.00 uur
BOB Connect met borrel en hapjes

‘Ik waardeer het wanneer mensen voor ons komen werken en zie graag dat ze heelhuids en tevreden naar huis gaan’, zegt Roger Hamann van Unilin Insulation. ‘Toch gebeuren er nog steeds ongelukken en zijn er spanningen. Met 140 mensen in dienst waarvan ongeveer 85 op de productievloer is het waarborgen van een veilige werkomgeving een belangrijk vraagstuk. Unilin Insulation introduceerde een Zero Harm-beleid voor meer bewustwording. Er komt elke maand een veiligheidsthema voorbij en ze biedt workshops en trainingen aan. Fysiek letsel is iets zichtbaars. Mentale en emotionele veiligheid is een heel ander verhaal. ‘Mentaliteits- en cultuurverschillen leiden soms tot spanningen en onbegrip’, legt Roger uit.

Veiligheid is meer dan het voorkomen dat iemand een stuk van zijn vinger zaagt en gaat verder dan het dragen van een helm. Je hebt er alles aan gedaan maar het gaat tóch mis. Hoe pakken anderen dit aan? Hoe maak je een cultuuromslag zodat veiligheid op de productievloer serieus genomen wordt? Eerst naar links en dan naar rechts kijken voordat je oversteekt zit in ons gebakken. Deze oplettendheid moet ook tijdens het werk aanwezig zijn. Kortom: hoe zorg je voor een fysiek en mentaal veilige werkplaats?

Op dinsdag 11 april gaan we met plantmanager Roger Hamann en elkaar in gesprek over  veiligheid op de werkvloer. En precies op die dag bestaat Unilin ook nog eens 50 jaar, als dat geen topbijeenkomst wordt!

Over Unilin Insulation
Unilin Group is internationaal een referentie voor interieurdesign en bouwoplossingen. Wereldwijd zetten zo’n 8.200 medewerkers op meer dan 105 locaties zich elke dag in om grenzen te verleggen op vlak van vloerbekleding, plaat- en isolatiemateriaal. In 2021 realiseerden ze samen een omzet van 2,7 miljard euro. Unilin, division insulation, behorende tot de Unilin groep, produceert PIR isolatieplaten en zelfdragende dakelementen. Deze divisie maakt deel uit van de Unilin groep en is Europees actief met meerdere productie-en sales sites. Unilin maakt deel uit van het Amerikaanse beursgenoteerde Mohawk Industries, wereldwijd marktleider in vloerbekleding.

Over de BOB Academy
In Brabant gebeurt het! En er mag nog veel meer gebeuren wat ons betreft. Er zijn grote uitdagingen op het gebied van mensen (tekort daaraan), duurzaamheid en innovatie. Gaan we allemaal zelf het wiel uitvinden óf gaan we van elkaar leren, kennis delen en zaken samen oppakken? Wij geloven in dat laatste en zijn overtuigd van de kracht van regionale samenwerking. En daarom organiseren we de BOB Academy speciaal voor ondernemers en directeuren uit de maakindustrie, productie, logistiek, bouw en techniek.

Voor wie?
Ondernemers en directeuren van bedrijven met meer dan 10 medewerkers uit maakindustrie, logistiek, productie, hightech, bouw en techniek (niet-zakelijke dienstverlening). Bij aanmelding wordt gecontroleerd of je aan deze voorwaarden voldoet.

Let op: vanwege het exclusieve karakter van de BOB Academy hanteren we een maximaal aantal van 50 deelnemers. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Verhinderd?
Laat het ons weten! Stuur een mail naar anouk@regio-business.nl of bel even naar 013-4631446.


Dit BOB Event wordt mede mogelijk gemaakt door:

Terug naar boven

Wie komen er nog meer?

BOB Meetingpoint

Elkaar gericht ontmoeten?
Lees verder

Michael Donders
Delicia B.V.

Bas Reijnen
Stork Nederland

Jeske van Dongen
Delicia

Jan Langerwerf
Gereedschapmakerij GMI

Wiebe van Terwisga
ATS-Transporttechnieken

Rob Snaphaan
Vollenhoven

Kiki van Helvoort
Desch Plantpak

Marcel Oerlemans
Moeskops'Bouwbedrijf BV

Pim Lambrechts
GJK Techniek

Henny De la Roy
VDG de la Roy

Eric Liebers
VADO Beheer

Geert-Jan Verschuren
Dior Heavylift

Erik Hasselman
U-Boat Worx

gerard van den Heuvel
Straalbedrijf Boxtel

Geert-Jan Naaijkens
naaykens & straaltechniek

Bas Langenhuijsen
Patentwerk

Jeroen Carels
GTO Plating

Stefan van den Nieuwenhof
Sanders Machinebouw

Jan Willem Wieringa
Desch Plantpak