Nationale Datacenterdag bij Dataplace Brabant in Waalwijk

Wil je weten of je data veilig staat opgeslagen in de cloud? Neem een kijkje in Dataplace Brabant in Waalwijk op 11 juni tijdens Nationale Datacenterdag. Luister naar een presentatie en volg de rondleiding.

Datazaal1

In 2018 is Datacenter Brabant overgenomen door Dataplace en wordt het onder de naam Dataplace Brabant op de markt gepositioneerd. Het datacenter is een van de vijf regionale datacenters van Dataplace. De andere locaties zijn gevestigd in Utrecht (Groenekan), Rotterdam (Alblasserdam), en Arnhem. In het derde kwartaal in 2019 opent Dataplace Amsterdam (Hoofddorp) haar deuren.

Brand, waterschade, stroomstoring en inbraak zijn bedrijfsrisico’s die je zo veel mogelijk wilt vermijden. Dataplace is voorzien van redundant uitgevoerde noodvoorzieningen zoals noodstroomgeneratoren, die bij eventuele stroomuitval, de elektriciteitsvoorziening automatisch overnemen. Bovendien maakt Dataplace gebruik van Argonite als brandblussing waardoor je apparatuur niet beschadigt en je bedrijfsrisico vermindert. Tezamen met een fysieke zelfstandige 24/7 toegang die voldoet aan strenge voorwaarden, zorgt Dataplace voor een uitermate veilige ICT omgeving. Altijd online en beschikbaar zijn is het belangrijkste voor je ICT omgeving. Om dit te realiseren kost het bouwen en onderhouden van een eigen serverruimte veel tijd en geld. Dataplace biedt een veilige en betrouwbare huisvesting van de ICT apparatuur van de klant.

Na de overname is er op de locatie in Waalwijk een tweede aggregaat bijgeplaatst zodat de tot op heden 100 procent gerealiseerde uptime nog beter gewaarborgd wordt. Verder zijn alle certificeringstrajecten afgerond en voldoet Dataplace Brabant aan het hoogstaande kwaliteitsmanagement dat Dataplace hanteert. Tot slot is het toegangscontrolesysteem volledig geoptimaliseerd. Bij de entree van het datacenter is er een circlelock geplaatst en een zelfstandige aanmeldzuil. De klant kan 24/7 zelfstandig toegang aanvragen voor haar medewerkers en/of derden via de klantenportal. Hierdoor is zelfstandige toegang tot het datacenter te allen tijde mogelijk. Door deze verbeteringen is Dataplace Brabant klaar voor de groeiende behoefte aan regionale datacentercapaciteit in regio Brabant en het zuidelijke deel van Nederland.

Datum en tijd
Dinsdag 11 juni van 09.30 tot 11.30 uur of 14.30 tot 16.30 uur.

Kosten
Deelname is kosteloos.

Locatie
Gragtmansstraat 1B
5145 RA Waalwijk

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden kan via de website.