Jan Vincent Meertens geeft training in Breda

In deze training helpt Jan Vincent Meertens, auteur van ‘Do we have a deal?’, cultuurverschillen herkennen, begrijpen en beheren zodat onderhandelingen en samenwerking effectiever en profijtelijker is voor partijen met een verschillende culture achtergrond.

Jan Vincent

De training geeft op een gemakkelijk toegankelijke wijze inzicht in de verschillen die er zijn tussen de Nederlandse en andere culturen en hoe dat inzicht de kans op succesvolle onderhandelingen verbetert. Voor de training put Jan Vincent uit het uitgebreide academische werk van met name Geert Hofstede, uit zijn eigen ervaring als expatriate, ondernemer en internationaal onderhandelaar en uit de vele ervaringen die mensen uit verschillende geledingen van de internationale samenleving met hem deelden. De training richt zich niet specifiek op het bedrijfsleven of op de overheid. Ook op de student die een uitwisselingsprogramma gaat volgen, de hulpverlener die een project in een getroffen gebied gaat leiden, de aankomende expat of de baas van een inkomende expat, exportmanager of de piloot. Zij en andere reizigers en gastheren kunnen net dat ene inzicht meenemen uit dit boek waardoor de ontmoeting met de Ander voor beiden profijtelijker en waardevoller kan zijn.

6D model
Door middel van voorbeelden, oefeningen en casestudies houdt Jan Vincent negen componenten van het onderhandelen tegen het licht van verschillende culturen. Hij reikt de deelnemer het 6D model van Hofstede aan plus de onderhandelingsschijf. Beide zijn makkelijk toe te passen in het dagelijkse werk met mensen uit andere culturen. Het 6D model van Hofstede bestaat uit de zes cultuurdimensies die Hofstede op basis van jarenlang uitgebreid onderzoek heeft ontwikkeld. Hofstede is Nederlands internationaal meest geciteerde economisch wetenschapper. De Intercultureel Onderhandelingsschijf is door Jan Vincent ontwikkeld om zaken als tijdsperceptie, gedrags- en communicatiestijlen en ethiek tegen het licht van Hofstede’s dimensies te houden. De schijf is daarmee een handzame tool ter voorbereiding van onderhandelingen.

Datum en tijd
Vrijdag 16 februari van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Locatie
Breda

Kosten
Deelname aan deze training kost 477,53 euro.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor deze training.