Tweedaagse training Reframe: Mentale weerbaarheid

In een tweedaagse training 'mentale weerbaarheid' leer je je bewust worden van de mentale processen die een rol spelen bij een burn-out. Het is belangrijk om de eigen emoties en spanningen te leren herkennen. Te werken aan je stressbestendigheid. Mentaal weerbaar zijn werkt preventief. Je herkent eerder spanningsvolle situaties en kunt beter escalaties voorkomen.

Reframe

Maar liefst 1 op de 3 medewerkers ervaart een hoge werkdruk. Daarnaast heeft 1 op de 7 werknemers burn-out klachten. De kans dat je als medewerker te maken krijgt met een hoge werkdruk en daaraan gerelateerde klachten is daarom helaas reëel.

Binnen de training Mentale weerbaarheid komen verschillende onderdelen aan bod. Zo leren de deelnemers om een situatie te ‘reframen’: een andere manier benaderen en bekijken van een situatie. Daarnaast kijk je naar wat spanning doet met je denken, waarnemen en handelen en hoe je doelen kunt stellen die binnen de eigen controle liggen en niet afhankelijk zijn van externe factoren. Ook wordt aandacht besteed aan het stellen van grenzen en kijk je naar praktische tools om te ontspannen. De focus ligt hierbij op het versterken van je eigen kwaliteiten en op de manier van handelen die van nature bij je past.

De praktijkgerichte training is opgebouwd uit individuele- en groepsoefeningen, onderwijsleergesprekken, discussies, onderlinge uitwisselingen en simulaties m.b.v. een professionele trainingsacteur.

Datum en tijd
Maandag 16 en dinsdag 17 december van 9.00 tot 16.30 uur.

Locatie
Tilburg

Meer informatie en aanmelden
Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website.