STEM: Hoe kies je de meest relevante martksegmenten?

Is de concurrentiedruk groot in de markt waarin je nu opereert? Wil je daarom je focus verleggen naar andere marktsegmenten? Of denk je dat groei vooral in andere segmenten te vinden is?

Schemamaba -297x 297

Dan is het goed om eerst eens de marktsegmenten te analyseren die je op het oog hebt. En te kijken of die wel aantrekkelijk genoeg zijn en passen bij jouw organisatie.

MABA-analyse voor meer marktfocus

Een beproefde methode daarvoor is de MABA-analyse (Market Attractiveness Business Assessment). Een methode waarmee je de aantrekkelijkheid van marktsegmenten verbindt aan de eigen bedrijfscompetenties. De MABA-analyse geeft inzicht op welke marktsegmenten de focus gericht moet worden. Met als doel meer efficiency in sales- & marketinginspanningen en uiteindelijk ook een beter resultaat daarvan. De inhoud van deze inspiratiesessie is specifiek afgestemd op mensen uit technische B2B/industriële bedrijven.

Laat je inspireren

Tijdens deze inspiratiesessie krijg je de uitgangspunten en voordelen van de toepassing van de MABA-analyse aangereikt. We brengen je ermee in de stemming om de eerste stap in het zoeken en vinden van nieuwe aantrekkelijke marktsegmenten te zetten.

Tijdstip

We verzorgen deze sessie online van 9.10 tot ca. 10.30 uur. 

Investering

Jouw investering in deze inspiratiesessie is: tijd. Wel vooraf aanmelden via deze link.