Seminar van Station88: Families in business

Inspirerende krachtige verhalen over de cultuur en dynamiek binnen familiebedrijven, worden gedeeld tijdens dit eerste interactieve seminar van 2021. Hoe zijn de onderlinge verstandhoudingen en hoe is de rolverdeling tussen eigenaren? Hoe creëren en grijpen zij kansen, ook in tijden van crisis?

Station 88

Experts, inspirators, ondernemers uit familiebedrijven lichten een tipje van de sluier op van toekomstige plannen en delen de kracht van hun verhaal. Thema’s als het opvolgingsproces en generatieoverdracht, ongeschreven rollen en regels, betekenisvolle toekomstvisie, beslissingsbevoegdheid en governance maar ook het samenwerken zijn onderwerp van gesprek.

Dagvoorzitter: Jerre Maas
‘Durf te delen’ 

Spreker: Kristel Groenenboom – Container Service Groenenboom
Op zeer jonge leeftijd, Kristel was 23, nam zij het containerbedrijf van haar vader over. Inmiddels runt ze een miljoenenbedrijf dat containers repareert, bouwt en verbouwd. Als Internationaal Zakenvrouw van het jaar schreef ze het boek ‘Mag ik meneer Kristel even spreken’. Kristel inspireert en deelt met passie haar ervaringen over vrouwelijk ondernemerschap, mannelijke vooroordelen, overnames en bedrijfsopvolging. 

Panelleden
Ilse Ebbens: ConcorpBV – Autodrop
‘Wij werken continu aan een professioneel team van eigenaren; wij investeren in onderlinge samenwerking en blijven leren’. 

Bart Knaapen: KnaapenGroep – Oudste familiebedrijf van Nederland, opgericht in 1652
‘Familiegeluk staat hoger op de ladder dan het succes van de organisatie’

Bij de bekendmaking van de maatregelen van de intelligente lockdown sloeg de schrik bij Bart en zijn familie even om het hart. Het contactarme beleid past niet bij een familiebedrijf. De kracht zit namelijk in het samenzijn. Corona legde de veerkrachtigheid bloot. Op creatieve wijze moest er menselijke verbinding gemaakt worden met de medewerkers. Klein; door zelf op pad te gaan en paasbedankjes uit te delen. En groot; door een professionele online bingoshow op te tuigen. Er werd samengewerkt met concullega’s aan de ontwikkeling van de werkwijze ‘contactloos renoveren’. Bij deze werkwijze, die vrij beschikbaar is voor de hele branche, renoveren ze fysiek op afstand, maar toch persoonlijk dichtbij. Om trots op te zijn!

Floris van Lieshout: Bakker Floor van Lieshout

Datum en tijd
Donderdag 21 januari van 15:00 tot 17:00 uur.

Programma
15.00 uur Welkom aan fysieke en online deelnemers door Bianca Kemper
15.15 uur Kristel Groenenboom – Over het runnen van een familiebedrijf en vrouwelijk ondernemerschap
16.00 uur Pauze
16.10 uur Paneldiscussie met Ilse Ebbens | Bart Knaapen | Floris van Lieshout
16.50 uur Wrap up en Q&A met aanwezigen en online deelnemers
17.00 uur Einde

Locatie
Station88
Burgemeester Brokxlaan 12
5041 SB Tilburg

Meer informatie en aanmelden
Bij dit seminar zijn vijfentwintig fysieke plaatsen beschikbaar, schrijf je snel voor in als je er live bij wilt zijn. Wij volgen op locatie de RIVM-richtlijnen. Indien de fysieke plekken vol zijn, kun je je nog inschrijven en kun je het seminar volgen via een livestream. Kijk op de website voor meer informatie.