Opera op de Parade in ‘s-Hertogenbosch

Op dinsdag 25 juni stroomt De Parade in ’s-Hertogenbosch weer vol voor Opera op de Parade, het operaspektakel in de openlucht. Als initiatiefnemers zijn philharmonie zuidnederland, Opera Zuid en Theater aan de Parade trots op dit unieke evenement dat dit jaar alweer voor de twaalfde maal georganiseerd wordt.

Opera

In ongedwongen sfeer geniet een volle Parade op een mooie zomeravond van het beste wat opera te bieden heeft. En dat net als alle voorgaande jaren natuurlijk weer gratis toegankelijk. Dit jaar staat Fantasio op het programma. De opera Fantasio is gecomponeerd door Jacques Offenbach en vertelt het verhaal van een jonge student die ervan droomt zijn leven een andere wendingte geven. De dood van de hofnar creëert een kans die student Fantasio met beide handen grijpt. Hij bemachtigt de kleding van de nar en besluit zijn plaats in te nemen, in de hoop zo het hart te kunnen winnen van prinses Elsbeth. Het gearrangeerde huwelijk van de prinses met de prins van Mantua, dat de vrede moet herstellen, wordt abrupt afgelast wanneer Fantasio de bruidegom moedwillig publiek belachelijk maakt. Uiteindelijk, na hilarische Offenbachiaanse persoonsverwisselingen en grappen, overwint de liefde en kan de vrede – ook zonder het huwelijk – worden bezegeld.

Op donderdag 27 juni vindt voor de tweede keer de Opera Sing Along plaats.

Opera op de Parade en Opera Sing Along worden mede mogelijk gemaakt door Oyens & van Eeghen vermogensbeheer, Appèl bedrijfscatering, gemeente ’s-Hertogenbosch en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Datum en tijd
Dinsdag 25 juni vanaf 20.00 uur en donderdag 27 juni vanaf 20.30 uur.

Kosten
Toegang is gratis.

Locatie
Parade ’s-Hertogenbosch

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website van philharmonie zuidnederland.