Cubiss organiseert Werkgeversconferentie Duurzame inzetbaarheid in Den Bosch

Cubiss organiseert op woensdag 27 maart de Werkgeversconferentie Duurzame inzetbaarheid, investeren in taal loont. Deze bijeenkomst gaat over het nut van investeren in de taalvaardigheid van medewerkers in je bedrijf.

Cubiss

In Noord-Brabant hebben 170.000 mensen moeite met lezen en rekenen. Hiervan werkt een groot deel in Brabantse bedrijven. Deze groep medewerkers hebben moeite met het versturen van e-mails, begrijpen van instructies of het invullen van formulieren. Dit kan grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Denk aan een lagere productiviteit, hoger ziekteverzuim en veiligheidsproblemen. Vaak zijn werkgevers, teamleiders en hr-managers hier niet van op de hoogte. Het is daarom slim om als werkgever te investeren in de taalvaardigheid van je werknemers. Tijdens deze conferentie hoor je waarom een goede beheersing van de Nederlandse taal aan de basis ligt van de duurzame inzetbaarheid van je werknemers. Je leert dit probleem beter te herkennen en te bespreken met je medewerkers. Je hoort wat een goede aanpak kan zijn en welke subsidies er bestaan.

Gespreksleider Frits Spits praat met Joost Brinkhuis (manager P&O van landelijk schoonmaakbedrijf Asito) en Hans Joore (hr-manager van voedingsverpakkingsbedrijf Vetipak) over de taalaanpak binnen hun bedrijf. Ondernemer Piet van Horrik kon amper lezen, toch was hij ruim 30 jaar directeur van zijn eigen constructiebedrijf. Hij vertelt over zijn eigen ervaring en vertelt over wat taallessen hem hebben opgebracht. Tot slot krijg je informatie over oplossingen en subsidies binnen bedrijven van onder andere Mérie Michiels (SBB).

Voor wie?
Voor hr-managers, teamleiders, directie en werkgevers in Den Bosch en omgeving.

Datum en tijd
Woensdag 27 maart van 14.00 uur tot 15.30 uur.

Locatie
Koning Willem I College
Workplaza gebouw S School voor de toekomst
Vlijmenseweg 2 in Den Bosch

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor deze werkgeversconferentie.