Inter Actus organiseert seminar post-fusie integratie in Waalwijk

Overweeg je een fusie of overname? Of loopt jouw organisatie stroef na een eerdere fusie of overname? Kom dan op dinsdag 28 mei aanstaande naar het interactieve seminar over het succesvol managen van de post-fusie integratie.

Inter Actus

Wist je dat vijf jaar na een fusie of overname meer dan de helft van de bedrijven kampt met een negatief bedrijfsresultaat? Dit komt doordat ondernemers bij dergelijke trajecten vooral aandacht hebben voor de financiële transactie. Begrijpelijk, want die transactie op zich is vaak al ingewikkeld genoeg. Maar na 35 jaar begeleiding van bedrijven, weet Inter Actus: de echte ‘winst’ wordt behaald in de integratiefase ná de fusie of overname. Je medewerkers zijn immers de motor achter je bedrijf!

‘All is fair in love and war. And in Mergers and Acquisitions too.’ Net als in relaties en strijd, zijn ook alle stappen die je zet in een fusie- of overnameproces vol van dilemma’s en tegenstrijdige belangen. Het seminar helpt je de juiste keuzes te maken. Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen:
– Hoe en wanneer kondig ik een fusie aan?
– Hoe faseer ik het integratieproces?
– Wat moet ik in de eerste 100 dagen na de overname of fusie doen (en wat niet)?
– Hoe maak ik keuzes in de benoeming van het management?
– Hoe breng ik cultuurverschillen in kaart, hoe ga ik om met deze verschillen en hoe creëer ik een nieuwe bedrijfscultuur?
– Hoe krijg en houd ik controle over de nieuwe organisatie?
– Hoe creëer ik draagvlak onder de medewerkers en andere stakeholders?

Datum en tijd
Dinsdag 28 mei van 10.00 tot 12.00 uur

Kosten
Deelname is kosteloos

Locatie
Taxandriaweg 8 in Waalwijk

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor het seminar