Breda Jazz Festival

De binnenstad van Breda vormt van 30 mei tot en met 2 juni voor de 49ste maal het decor van het Breda Jazz Festival. Je kunt genieten van ongeveer 180 concerten op zeventien locaties.

Jazz Breda

Het Breda Jazz Festival bestaat sinds 1971 en is in zijn soort het oudste en grootste jazzfestival van Nederland en Europa. Het festival wordt jaarlijks door circa 250.000 bezoekers bezocht, uit (de regio) Breda, maar ook uit alle delen van Europa en zelfs daarbuiten.

Optredens vinden plaats op circa 17 podia en speelplaatsen in de historische Bredase binnenstad. Alle buitenconcerten zijn gratis toegankelijk. Er zijn enkele speciale binnenconcerten, waarvoor toegangskaarten nodig zijn. De prijzen daarvan liggen tussen de 10 euro en 20 euro.

Door de brede programmering met diverse jazzgerelateerde muziekstijlen is er voor ieder wat wils tijdens het Breda Jazz Festival. Een groot deel van de optredende muzikanten komt uit het buitenland (Amerika, Japan, Australië, Engeland, Frankrijk, etc.). En ook lokale, regionale en nationale bands geven elk jaar acte de préséance.

Datum
30 mei tot en met 2 juni

Programma
Je kunt het programma van Breda Jazz Festival bekijken.

Locatie
Binnenstad Breda

Kaartverkoop
Je kunt kaarten kopen voor het Breda Jazz Festival.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je naar de website gaan of een e-mail sturen naar: secretariaat@bredajazzfestival.nl