Van Gelder Advocaten organiseert masterclass in Gilze

Op donderdag 30 november organiseert Van Gelder Advocaten een Masterclass 'datalekken en de Algemene Verordening Gegevensbescherming'.

Van Gelder 30 Nov

Aanleiding: Forse boetes mogelijk bij datalek!
In Nederland geldt sinds 2016 de meldplicht datalekken. Bepaalde datalekken dienen sinds de inwerkingtreding hiervan gemeld te worden. Maar wat is nu eigenlijk een datalek? Wanneer moet je een datalek melden? Hoe moet je een datalek melden? Wat moet je precies melden? En bij wie moet je dit datalek melden? Deze vragen zullen beantwoord worden tijdens de Masterclass.

Ook bespreken zij de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die op 25 mei 2018 in werking treedt. Deze verordening zal ter vervanging komen van de huidige privacywetgeving in Nederland. De AVG brengt veranderingen en nieuwe verplichtingen voor ondernemingen met zich mee. Denk hierbij aan een registratieplicht voor ondernemingen, het uitvoeren van Privacy Impact Assessments, aanvullende verplichtingen voor het afsluiten van verwerkersovereenkomsten, significant hogere boetes en een (al dan niet verplichte) Functionaris Gegevensbescherming (FG). Wat houden deze verplichtingen en veranderingen in voor uw onderneming? Tijdens de Masterclass wordt u ook hierover geïnformeerd!

Programma
07.30 uur ontvangst met ontbijt
08.00 uur aanvang Masterclass
10.00 uur einde Masterclass

Locatie:
Van der Valk Hotel Gilze - Tilburg
Klein Zwitserland 8 te Gilze

Kosten:
Deelname aan de Masterclass is kosteloos

De Masterclass start met een ontbijt. Tijdens het ontbijt is er gelegenheid tot het leggen van contacten, het stellen van vragen en/of het inbrengen van casussen.

Tijdens de Masterclass zullen mr. Marieke van Gelder van Van Gelder Advocaten en Gregor Kruijssen van New Vision Groep en UTAH IT & Data consulting de volgende onderwerpen behandelen:
• verplichtingen voor bedrijven ingevolge de Meldplicht datalekken;
• de wijzigingen en verplichtingen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in 2018 met zich meebrengt;
• tips en tricks voor jouw onderneming op het gebied van privacy;
• technische en organisatorische maatregelen die je zou moeten en/of kunnen nemen in relatie tot informatiebeveiliging.

Heb je een actuele casus rondom datalekken en/of privacy, stuur dan een e-mail naar secretariaat@vangelderadvocaten.nl of info@utahconsulting.nl. Indien je casus aansluit bij het onderwerp van deze Masterclass, zullen zij deze (geanonimiseerd) behandelen tijdens de Masterclass.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door hier te klikken.

Boek
De eerste 10 mensen die zich aanmelden voor deze Masterclass ontvangen gratis op de dag van de Masterclass het boek 'Beveiligen van uw bedrijfsgegevens van klanten en financiën, pure noodzaak!' van mr. Marieke van Gelder. Dit boek bevat onder andere praktische tips voor jouw bedrijf ter voorkoming van datalekken. Wees dus snel met aanmelden!