< Terug naar alle leden

Stripesarchitects Branche: Bedrijfshuisvesting, Architectuur

Bedrijfsomschrijving

Stripesarchitects is meer dan een architectenbureau. Wij zijn architecten, bouwkundigen en adviseurs. Wij werken nationaal en internationaal aan uiteenlopende projecten en adviestrajecten. Dit doen wij vanuit onze hoofdvestiging in Eindhoven, op Strijp-S, maar stripesarchitects opereert ook vanuit Arnhem, Herkenbosch, Ravenstein en Düsseldorf.

Stripesarchitects heeft een brede kennis, know-how en ervaring op het gebied van het ontwerpen, het engineeren en het realiseren van duurzame, en op de circulaire economie gerichte gebouwen, op een verantwoorde en pragmatische wijze. De werkwijze van Stripesarchitects onderscheidt zich door een hands-on aanpak. De medewerkers zijn flexibel, efficiënt, snel, loyaal en betrouwbaar.

Onze opdrachten variëren van het verrichten van een onderzoek tot het uitbrengen van een eenvoudig advies of het vervaardigen van een architectonisch ontwerp tot het begeleiden van een bouwkundige oplevering, maar ook het verzorgen van een ‘”total-engineering” waarmee we de opdrachtgever volledig kunnen ontzorgen.

Visie
Stripesarchitects ontwerpt met het oog op de toekomst. Wij zijn ons bewust van de maatschappelijke opgaven waar we allemaal voor staan en willen ons steentje bijdragen aan de oplossing van de hedendaagse vraagstukken. Duurzaamheid, gezondheid en circulariteit zijn voor ons belangrijke zaken die wij zo optimaal mogelijk integreren in de ontwerpen van onze gebouwen.
Daarmee zijn we in staat om voor u als opdrachtgever toekomstbestendig, waardevast vastgoed te creëren, dat u kan helpen om onder andere uw ESG (Environmental, Social & Governance) doelstellingen te behalen, maar ook om te gaan voldoen aan de EU wetgeving op het gebied van de Taxonomie.

Wij werken al jaren vanuit de overtuiging dat ontwikkelingen duurzaam dienen te zijn. Voor elk project zoeken wij de optimale balans tussen het gebruik van materialen, energiebesparing, gezondheid, natuur inclusief bouwen, klimaatadaptatie, watergebruik etc.
Circulariteit gaat met name over het op verantwoorde wijze omgaan met de grondstoffen die op deze aarde beschikbaar zijn. Wij passen bij voorkeur alleen materialen toe die bewezen circulair zijn. Dat betekent dat wij zoveel mogelijk materialen en producten verwerken die een gunstige LCA score (Life Cycle Analyses) hebben en zijn opgenomen in de NMD (Nationale Milieu Database).
De gezondheid en welzijn van de mensen die het vastgoed gebruiken is een ander belangrijk thema. Ventilatie, daglichttoetreding, uitzicht, logische positionering van functies en keuze van de juiste materialen zijn daarin erg belangrijk.

Stripesarchitects staat om die reden dan ook voor doordachte gebouwen, functioneel, efficiënt en flexibel, met een onderscheidende, transparante en eigentijdse architectuur.

Werkmethodiek
Wij ontwerpen en engineeren onze projecten als sinds 2008 met ArchiCad, een open-BIM werkmethodiek (Building Information Modelling) waarbij alle informatie in één model wordt geïntegreerd. Met het BIM-model zijn wij in staat om te bewijzen dat het ontwerp duurzaam is en kunnen wij een materialenpaspoort genereren hetgeen in het kader van MIA stimuleringsmaatregelen vereisten zijn.

Werkgebied
stripesarchitects kan bogen op een ruime ervaring in uiteenlopende sectoren, waarbij met name zorg, woningbouw en logistiek onze speerpunten zijn.
Tot onze opdrachtgevers behoren bedrijven, ontwikkelaars, woningcorporaties, zorginstellingen, gemeenten, aannemers als ook particulieren.


Contactgegevens
Klokgebouw 266
5617 AC Eindhoven
T: 040-7114630
I: Website

Business facts
Medewerkers: 5 - 10
Oprichtingsjaar: 2012
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -