< Terug naar alle leden

Oxproof Branche: ICT & Telecommunicatie, Consultancy

Bedrijfsomschrijving

38 Miljard Dollar aan Assets

OXproof komt voort uit de inzichten die oprichters Henri Snijders en Richard van Dongen hebben opgedaan vanuit ruim 30 jaar ervaring in Enterprise Asset Management voor (voornamelijk) treinen, metro’s en bussen met OXplus. Als wereldwijde marktleider in deze specialisatie faciliteeert OXplus het beheer van meer dan 38 miljard dollar aan assets.

OXplus wordt voor deze kunde ingehuurd door de groten der aarde en is een vertrouwd partner van onder meer Siemens, Hitachi en Bombardier. Wat hier echter opviel is dat veel van deze grote organisaties een enorme wereldwijde impact maken, maar zelf lang niet altijd wendbaar zijn en goed in kunnen spelen op veranderingen.

Tijdens de projecten voor deze partijen werd ook duidelijk dat je vaak impact maakt en een transitie door kan voeren op projectniveau, maar dat het bij deze organisaties vaak lastig is om met vernieuwingen door te dringen tot de gehele organisatie. Bij familiebedrijven is dit beter te realiseren, aangezien daar het hart en de ziel van de eigenaar en het management team duidelijk in de totale organisatie doorklinken. De behoefte voor een partij die dit in gang kon zetten was duidelijk en OXproof zag het licht.

Operational én Emotional Excellence

Waar bij een transitie of IT implementatie vrijwel uitsluitend wordt gekeken naar Operational Excellence is de unieke kracht van OXproof dat er eerst wordt gezorgd voor Emotional Excellence. Dit gebeurt door middel van training en coaching vanaf de eigenaren en het management team tot in iedere laag van de organisatie. Voorwaarde voor het behalen en vasthouden van Operational Excellence is namelijk Emotional Excellence. OXproof zorgt dat de lichtjes in de ogen weer aangaan en dat iedereen de passie en het eigenaarschap voelt voor zijn of haar werk. Alleen dan kan een transitie slagen en deel worden van het DNA van de organisatie. OXproof brengt hiermee ’s werelds eerste transitiestandaard gericht op zowel Emotional als Operational Excellence.

Minimaal 30% Efficiency Stijging

Uniek is het matchen van deze innoverende aanpak met concrete resultaten vanuit de best practices bij OXplus. Op deze manier neemt OXproof de inzichten en ervaringen die zij hebben opgedaan bij de grootste organisaties in de wereld mee naar de thuismarkt in Nederland om deze te implementeren en integreren bij familiebedrijven. Met het OXproof Maturity Assessment is vooraf te zien waar de ruimte tot ontwikkeling zit, waar de huidige kracht van de organisatie zich bevindt en wat de financiële resultaten zullen zijn na een transitie. Op basis van onze ervaringen door de jaren heen zorgt een transitie met OXproof voor minimaal 30% Efficiency Stijging, maar wordt door middel van concreetheidstraining ook de Communicatie tijd met 50% teruggebracht door enkel nog te focussen op oplossingen en niet te blijven hangen in problemen.

Voor wie?

OXproof specialiseert zich in het ondersteunen van Nederlandse familiebedrijven in de maakindustrie. Sta jij aan het roer van een familiebedrijf met enorme ambitie? Wij helpen je graag, net als je voorgangers Van Beest en Bosal, bij jouw transitie naar de toekomst!


Contactgegevens
Eisenhowerweg 14 E
5466 AC VEGHEL
T: 06-54793897
I: Website

Business facts
Medewerkers: 25 - 50
Oprichtingsjaar: 2010
Vestigingen: 3
Jaaromzet: > €5.000.000