< Terug naar alle leden

Adeco Project Engineering Branche: Industrie, Overig industrie

Bedrijfsomschrijving

ADECO Project Engineering B.V., opgericht in 1985, is een gespecialiseerde onderneming die complete industriële automatiseringsprojecten ontwerpt, programmeert, installeert en onderhoudt.

In binnen- en buitenland zijn wij actief voor productiebedrijven (met name de voedingsmiddelen industrie, machinefabrieken en logistieke bedrijven). Waarbij wij ons confirmeren aan de geldende nationale en internationale voorschriften, richtlijnen en normen.

Ons personeel in dan ook volledig op de hoogte van alle geldende normen en specificaties. Als wij projecten aannemen als zijnde hoofdcontractor werken onze specialisten nauw en direct samen met de klant of het productie bedrijf. Natuurlijk neemt ADECO ook projecten aan als subcontractor.

Ons uitgangspunt om op basis van een goede samenwerking met onze klanten te zoeken naar de meest praktische en economische oplossing heeft onder meer geleid tot geheel nieuwe en of verbeterde installaties en methodieken.

ADECO automatiseert en moderniseert dan ook over de gehele wereld bestaande installaties. ADECO heeft hiermee een zeer ruime ervaring, en omdat het om bestaande installaties gaat is er dan ook vaak een tijds druk. Door onze ervaring en expertise kunnen wij dan ook een precieze planning maken zodat uw productie stop zo kort mogelijk zijn.

Verder is ADECO een uitstekende partner voor het leveren van spare parts, voor vele ondernemingen ter wereld adviseert en levert ADECO dan ook spare parts en wissel delen ten behoeve van machines en procesinstallaties. ADECO levert allerlei originele producten en artikelen maar kan ook goede alternatieven bieden.

ADECO is een flexibele, betrouwbare en deskundige partner, wij leveren top kwaliteit, op tijd en met prijsgarantie. Het spreekt dan ook vanzelf dat onze klanten ons steeds intensiever bij een project betrekken en steeds vaker een beroep doen op onze expertise.

Onze Slogan is niet voor niets: We provide solutions!

ADECO IS GESPECIALISEERD IN
ADECO is gespecialiseerd in procesautomatisering bij bierbrouwerijen. Wij bieden automatiseringsoplossingen voor het gehele proces binnen de brouwerij, binnenkomst en opslag van mout/water, brouwproces, vergisting, filtratie, koeling en verpakking. Maar ook op het gebied van onderhoud, kalibratie en automatisering van diverse soorten processen en producten kan ADECO u van dienst zijn. Lees onderstaand verder over onze services en oplossingen!

ENGINEERING EN TEKENWERK
ADECO levert complete documentatie pakketten waarin: elektrische tekeningen, paneel lay-out, machine- of installatie lay-out, 2 en 3D modellen, materiaallijsten, bedieningshandleidingen, etc.
Daarnaast leveren wij voor het vervaardigen van panelen en installaties een in detail uitgewerkte materialenlijst voorzien van alle relevante aanduidingen zoals merk, type nummer en testspecificaties. Onze gedetailleerde I/0 lijsten bevatten alle specificaties voor de programmering, terwijl de revisiegegevens na het opstarten en/of ingebruikname van de apparatuur worden verwerkt in een specifiek service manual.
Ook worden complete en gedetailleerde engineeringschema's en lay-outs van machines en installaties in eigen beheer gemaakt, uiteraard vergezeld van de bijbehorende stuklijsten, materiaalspecificaties en aanbevolen spare-part lijsten.
Onze ontwerpers zijn meedenkers, flexibel en creatief. Zij zijn vertrouwd met de meest geavanceerde tekenprogramma's en maken vanzelfsprekend gebruik van de allerlaatste ontwikkelingen op hardware gebied. Bovendien beschikken zij over een schat aan ervaring, waardoor meer dan eens een innovatieve methode of unieke oplossing wordt ontwikkeld.
Uiteraard kunnen wij ook uw oude tekenset omzetten naar het door u gewenste tekensysteem en normering.
We hebben dus reden genoeg om liever te spreken van "computerized design" dan van tekenwerk.

PROGRAMMERING EN BESTURINGSSYSTEMEN
Regelmatige controle van het totale productieproces is tegenwoordig een essentieel onderdeel van elke moderne bedrijfsvoering. Ook hierbij worden onze specialisten betrokken. Zij denken mee en adviseren u adequaat over alle mogelijkheden om efficiënter, goedkoper en soms ook eenvoudiger te produceren.
Na nauwkeurige evaluatie van de functionaliteit, capaciteit en effectiviteit van het productieproces, stellen wij, samen met de deskundigen van uw bedrijf, een actieplan op waarin uiteraard ook het financiële aspect wordt meegewogen.
De multidisciplinaire ervaring van onze specialisten kan hierbij van doorslaggevende betekenis zijn. Immers, de ADECO programmeurs zijn in staat om tegen concurrerende tarieven, diverse praktische en soms verrassend innovatieve oplossingen voor u uit te werken.
Daar waar nodig worden alle productgegevens dan ook voortdurend opgeslagen in een aparte database van waaruit storingsrapporten en rendementsberekeningen kunnen worden gegenereerd. Via een snelle modem / VPN verbinding kunnen onze technici u "online" adviseren en zo nodig wijzigingen in de software doorvoeren.
Onze programmeurs zijn vertrouwd met zowel PLC als met PC besturingssystemen. Ook Scada en verschillende andere vormen van visualisatie behoren tot de dagelijkse werkzaamheden van ADECO.
Voor nieuw te realiseren installaties zijn onze programmeurs bij het gehele ontwikkeltraject betrokken. Uiteraard komen onze programmeurs de machines of installaties met de ontwikkelde software ter plaatse inbedrijf stellen.
ADECO heeft ook zeer veel ervaring in het ombouwen van Siemens Step 5 PLC's naar een installatie met Siemens Step 7 PLC's. Ook andere merken PLC kunnen door ADECO worden omgebouwd en uitgewisseld naar een door u gewenst merk en type. In al deze gevallen wordt de gehele software aangepast en herschreven om zodoende aan de laatste programmeerstandaard te voldoen.

ONDERHOUD EN CALIBRATIE
Of het nu een continu proces is of niet, stil vallen of slecht functioneren van een geautomatiseerd proces dat is natuurlijk het laatste wat u zou willen. ADECO heeft veel ervaring met het onderhouden en upgraden van o.a. productielijnen, machines en processen. Tevens is het softwarematig onderhoud van een installatie of proces natuurlijk erg belangrijk, ook deze discipline heeft ADECO in huis.
Kalibratie van onder andere CO2 en NH3 sensoren, weegcellen, flowmeters, drukopnemers , e.d. zijn erg belangrijk voor het goed functioneren van uw installatie. ADECO specialisten kalibreren voor uitlevering dan wel op locatie uw componenten en leveren hierbij uiteraard zo nodig een kalibratie rapport. Onderhouds- en kalibratie contracten zijn voor uw onderneming in een passende vorm aan te bieden.

ONDERDELEN
ADECO Project Engineering B.V. levert wereldwijd vele spare parts en wissel delen. Ook voor advies op maat en voor het vervangen van bestaande defecte componenten zijn wij de aangewezen firma om een probleem voor u op te lossen.
ADECO levert ook onderdelen en componenten van Krones, KHS, SMI, Transpak, enz. Voor de Regio West Afrika is ADECO West Africa Engineers Ltd, officieel vertegenwoordiger van o.a. Systemplast conveyor parts, NDW rollers, Heuft inspectie apparatuur.
Voor de regio East Africa is ADECO East Africa officieel vertegenwoordiger van o.a. Systemplast conveyor parts

INSTALLATIETECHNIEK
Bij voorkeur installeren wij in binnen- en buitenland de, volgens de machinerichtlijn, ontworpen installaties met eigen medewerkers dan wel met gelieerde partners zoals Adeco East of West Africa.
Ook zijn onze site-engineers gewend om in het buitenland te werken met lokaal personeel, op basis van supervisie wordt dan het project met een hoge standaard opgeleverd.
Of het nu gaat om een productielijn, machinebesturing, procesbesturing of detectieapparatuur, ADECO installeert vakkundig en professioneel. Wij zijn alert op de kleinste details en kunnen onmiddellijk het functioneren in de praktijk testen en zo nodig ter plaatse corrigeren. Kortom wij zorgen ervoor dat uw installatie perfect kan functioneren en blijft functioneren.


Contactgegevens
Hambakenwetering 11
5231 DD 's-Hertogenbosch
T: 0736413672
I: Website

Business facts
Medewerkers: 50 - 100
Oprichtingsjaar: 1985
Vestigingen: -
Jaaromzet: > €5.000.000