< Terug naar alle leden

NS Componentenbedrijf Branche: Mobiliteit, transport & logistiek, Overig mobiliteit, transport en logistiek

Bedrijfsomschrijving

Your Partner in Parts

NS Componentenbedrijf (NCB), al meer dan 150 jaar technisch onderhouder van NS materieel, is een modern ingerichte en volledig geoutilleerde werkplaats, die sinds 2011 gevestigd is in Berkel-Enschot. Met ruim 200 medewerkers en jarenlange ervaring in de wereld van treincomponenten, mag het NCB zich met trots een echte specialist noemen. Jaarlijks worden ruim 45.000 componenten gereviseerd. Er wordt een totaal pakket van meer dan 3000 verschillende componenten van zowel oudere als nieuwe treintypes gereviseerd.

One Stop Shop

NCB fungeert als een One Stop Shop-locatie voor alle treincomponenten. De werkplaats kent een onder- verdeling in elektrische, mechanische en pneumatische disciplines. Door de flow-georienteerde inrichting en interne mogelijkheden voor conservering, lassen en metaalbewerking is NCB in staat flexibel in te spelen op klantvragen en korte levertijden te realiseren.

Lean Manufacturing

De klantvraag staat centraal in onze aanpak en de focus
ligt op Continuous Improvement: Iedere dag leren en het
proces verder optimaliseren. Zoveel als mogelijk worden daarbij Lean-technieken toegepast en geïmplementeerd. Hierdoor kunnen binnen NCB zowel grotere series als kleine batches gereviseerd worden. Een eigen Lean Improvement afdeling ondersteunt collega’s bij in richting van processen.
NCB stuurt actief op efficiency en effectiviteit, om daarmee korte en betrouwbare levertijden te realiseren. De gemiddelde levertijd ligt al jaren onder 15 werkdagen. Hieraan liggen flexibel ingerichte processen ten grondslag. Wij zijn nooit uitgeleerd! Ons doel is de klantvraag centraal te stellen in de revisie van componenten, door te zorgen voor juiste kwaliteit en betrouwbare levertijden, tegen marktconforme prijzen.

Kwaliteit en veiligheid

Onze goed gekwalificeerde en ervaren medewerkers vormen de basis voor de focus op kwaliteit die er binnen NCB heerst. Door middel van toolboxen en werkoverleg worden alle medewerkers geïnformeerd over veranderingen in specificaties of werkwijzen en over allerlei aspecten op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Daarnaast wordt de kwaliteit van onze producten en processen gewaarborgd door inline-checks en geautomatiseerde eindcontroles. Om de kwaliteit van onze toeleveranciers en inkomende goederen zeker te stellen, maakt NCB gebruik van SQA-engineers. Naast kwaliteit staat ook het thema Veiligheid hoog in het vaandel bij NCB. Dat zie je terug in al onze processen. NCB brengt de componenten door revisie terug naar fuctionele nieuwbouw kwaliteit, volgens opgave van de OEM-er. Op specifieke klantvraag kunnen echter ook constructiewijzigingen en/of technische verbeteringen doorgevoerd worden.


Contactgegevens
Nieuwe Atelierstraat 4
5056 DZ Berkel-Enschot
T: 06-52001868
I: Website

Business facts
Medewerkers: > 100
Oprichtingsjaar: 1868
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -