< Terug naar alle leden

Rondje Koffie Branche: Industrie, Food

Bedrijfsomschrijving

Ons verhaal
Hier in Brabant geven we graag een rondje weg. Of dat nu in een café is, op kantoor, bij een festival of gewoon thuis: er gaat niets boven samen genieten van een heerlijke kop koffie. Nu koffiedrinken steeds meer een beleving is geworden en we hierin smaakvollere en bewustere keuzes maken, genieten we nog meer van onze koffiebreak als het om een eerlijke kop koffie gaat. Daar staan we dan ook voor bij RondjeKoffie: een nieuw circulair koffieconcept waarmee je (h)eerlijke koffie schenkt.

We starten het Rondje…
Met onze koffieboeren en hun plantages; want zonder hen zouden wij nooit zo’n mooi product kunnen leveren. Onze blend bestaat voor 70% uit Congolese arabicabonen. In Congo zaten twee plantages naast elkaar die elkaar alleen maar tegenwerkten. Twee Nederlandse ‘liefkenners’ van koffie zochten hen op en leerden de twee om samen te werken. Het resultaat? Een beter verdienmodel voor beiden, maar bovendien: enorm lekkere koffie! De zoektocht naar een bijpassende, onderscheidende koffieboon, bracht ons naar Duitsland (jawel). Of beter gezegd naar een Oegandese jongeman die in Duitsland opgroeide en studeerde, maar terugkeerde omwille van de liefde voor het land en voor de koffie. Iemand die van zijn passie zijn beroep maakte! Dat was precies wat we zochten!

Hun verhaal
Op weg naar Nederland…
Met RondjeKoffie benutten wij de volledige keten. Zo hebben we goed nagedacht over hoe we de nog groene parels van onze Congolese & Oegandese vrienden met zo min mogelijk CO2-uitstoot hier kunnen krijgen. We hebben er daarom bewust voor gekozen om onze bonen de reis naar Europa per boot te laten maken.

Is de reis klaar…branden maar!
Om onze boon smaakvol te maken, worden zij met veel zorg en aandacht gebrand door onze collega’s van Noord Coffee Roasters. Naast hun eigen blends, delen zij met passie hun kennis met ons. De ene boon branden we wat langer dan de andere om de juiste verhouding te creëren tussen smaak en kwaliteit. Aangezien er al genoeg brandmachines op de wereld zijn die de halve dag stil staan, zijn wij blij dat we mogen werken met bestaande branders, die werken op groene stroom. Hoe duurzamer, hoe beter.

Aanbod
Inpakken en…
We willen alleen maar werken met milieuvriendelijke producten. In onze verpakkingen is geen plaats voor plastic. Wel voor composteerbare materialen. Voor onze vaste opdrachtgevers verpakken we onze bonen in kleine afsluitbare tonnen, die hergebruikt worden (via een statiegeldconcept).
Doe je een eenmalige bestelling online, dan wordt deze netjes bij je thuisbezorgd. Uiteraard niet in een tonnetje maar wel leuk verpakt.

Feel good koffie met een knipoog naar Brabant
Onze koffie wordt met liefde gemaakt en dat proef je. Dat doet iets met je. Een kop koffie waar ze je ’s nachts voor wakker kunnen maken. Zou het komen door de zorg en nauwlettendheid van onze boeren? Het aroma dat vrijkomt door het langzame branden? De unieke blend van koffiebonen die we samenstelden? Wij zijn geen koffiedikkijkers. Alhoewel, we staren er wel graag naar in onze Growkit. Want in Nederland serveren we graag iets bij de koffie. Daarom kweken we oesterzwammen op koffiedrab, die we vervolgens gebruiken om een vegetarische worstenbroodje van te maken. Daar heb je onze Brabantse roots weer hè? We doen dit in samenwerking met Keilekker.nl, een bedrijf dat zich inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Recycling
Het cirkeltje rond: betalen per kopje
Om de keten van circulariteit te verbeteren, bouwen we samen met onze leverancier tweedehands koffieautomaten om tot ‘slimme’ koffiemachines. Hierdoor kan een nieuwe klant zijn automaat blijven gebruiken met verfijning van de nieuwste techniek. Of je kiest ervoor om bij ons een koffiemachine te leasen. Door slimme meters in te bouwen, kunnen wij op afstand aflezen hoeveel koffie er wordt gedronken. Hiermee kunnen we niet alleen de bonen tijdig aanvullen, maar betaal je alleen maar voor de kopjes koffie die daadwerkelijk genuttigd zijn. Wel zo eerlijk. Door een mail te sturen naar info@rondjekoffie.nu informeren wij u graag over onze actuele voorraad en mogelijkheden.

LOVE makes the world go round
Het verhaal van RondjeKoffie is begonnen uit liefde, zoals eigenlijk elk goed verhaal begint. Die liefde zit verankerd in ons gedachtegoed. De liefde voor koffie, de liefde voor de boeren, voor ondernemen, voor onze klanten en voor het milieu. De wereld van koffie was al heel mooi, maar wij willen hem nog een beetje mooier maken. Smaakvoller. Duurzamer. Eerlijker. Heerlijker. Altijd.
Doe jij mee een RondjeKoffie?


Contactgegevens
Steeg 31
5482 WN Schijndel
T: 06-20539066
I: Website

Business facts
Medewerkers: < 5
Oprichtingsjaar: 2020
Vestigingen: -
Jaaromzet: -