< Terug naar alle leden

FluxPlus Branche: Facilitaire dienstverlening, Overig facilitaire dienstverlening

Bedrijfsomschrijving

Wij halen het beste in jezelf naar boven
Voor een betere gezondheid, welzijn en prestatie

Advies en begeleiding op het gebied van voeding, rust, slaap en herstel
Tijdens sportevenementen biedt FluxPlus ondersteuning en begeleiding aan deelnemers in zowel het voortraject en de nazorg, als tijdens wedstrijden en competities. FluxPlus heeft de kennis in huis om deelnemers voor te bereiden om zodoende (extreme) sportprestaties mogelijk te maken. Daarnaast kunnen wij met live data-analyse deelnemers monitoren en adviseren wij op het gebied van voeding, rust, slaap en beweging na de prestatie.

Jetlag Preventie Programma
Jetlag is een ontregeling van het slaap/waak ritme en een veel voorkomend verschijnsel binnen de reiswereld. Door jetlag zijn reizigers vaak vermoeid en ondervinden ze slaapproblemen tijdens de reis en de eerste dagen op de plaats van bestemming. Door het tijdsverschil tussen de plaats waar een reiziger naartoe gaat en waar de reiziger vandaan komt, zal de biologische klok niet direct synchroon lopen met de tijd op de plaats van bestemming. Een Jetlag Preventie Programma helpt om de interne klok voorafgaande aan de reis zoveel mogelijk aan te passen aan het dag/nachtritme op de plaats van bestemming. Bij topsporters zorgt jetlag voor vormverlies en een tekort aan slaap en energie.

Betere sportprestaties door een slimme mix van inspanning en rust op het juiste moment
FluxPlus heeft verschillende programma’s ontwikkeld om op elk moment van de dag, individuele en collectieve prestaties van topsporters te verbeteren. Een van deze programma’s is een methodes i om jetlag te voorkomen. FluxPlus adviseert (olympische) zwemmers, wielrenners, roeiers, turners, judoka’s en veel andere topsporters uit binnen- en buitenland. Veel Nederlandse en Belgische olympiërs hebben gebruik gemaakt van de producten en diensten van FluxPlus om vorm en conditie te verbeteren waar dan ook ter wereld, op elk moment van de dag.

Betere alertheid tijdens ploegendienst
De 24-uurs economie zorgt ervoor dat we op tijdstippen werken die niet in overeenstemming zijn met de stand van onze biologische klok en onze natuurlijk behoefte aan slaap. Klachten als chronische vermoeidheid, concentratiestoornissen en slaapproblemen komen onder werknemers vaak voor.

Mensen die in ploegendiensten of op onregelmatige tijden werken, hebben meer moeite om hun energie op peil te houden. Jongeren ervaren in beginsel nog weinig problemen, maar oudere werknemers hebben hier meer last van. Doelgroepen zijn o.a. operators controlekamers, artsen, verplegend & ambulance personeel, politie, brandweer & medewerkers in de beveiliging.

Tekort aan daglicht geeft concentratieproblemen
Gezondheid van werknemers staat steeds vaker voorop. Daglichttoetreding in gebouwen en goede verlichting dragen daar aanzienlijk aan bij. Medewerkers zitten te vaak in gebouwen waar te weinig of geen daglicht binnenkomt. Kunstverlichting vult dit aan om goed te kunnen zien. Dit heeft echter weinig invloed op ons bioritme. Een tekort aan daglicht kan concentratieproblemen geven, een verminderde alertheid, een verstoord slaap/waakritme en verhoging van de kans op het optreden van winter blues. De mate waarin licht hierop invloed heeft, is afhankelijk van de verlichtingssterkte, tijdsduur van verlichting, timing en de spectrale verdeling.

Alerte bewoners en personeel in de zorg
Uit wetenschappelijk onderzoek van de afgelopen 20 jaar is naar voren gekomen dat veel ouderen gebukt gaan onder problemen met de slaap en met de stemming. Veel ouderen in woon-zorg complexen, bejaardenhuizen en verpleeginstellingen slapen slecht en zijn voortdurend somber. Daarnaast zijn er visusproblemen en heeft zelfs meer dan 50% van de ouderen een bril die niet op de juiste sterkte is. Inmiddels weten we dat een gebrek aan voldoende (dag)licht, een van de oorzaken is van deze problematiek.


Contactgegevens
Saal van Zwanenbergweg 11
5026 RM Tilburg
T: 013-6316313
I: Website

Business facts
Medewerkers: 5 - 10
Oprichtingsjaar: 2013
Vestigingen: -
Jaaromzet: -