< Terug naar alle leden

Vodde Branche: Industrie, Textielindustrie

Bedrijfsomschrijving

Lokaal in Tilburg maken wij sokken van ingezameld katoen en textiel-snijafval

Vodde maakt haar garens van katoen dat is ingezameld door lokale ‘voddenboeren’.

Wij ontwikkelen onze sokken vanuit het hart van de textiel. Direct naast het Textielmuseum in Tilburg. Zo werken we direct samen aan de toekomst van textiel.

Vodde gebruikt polyesters die voortkomen uit RT pet flessen, nylon, visnetten en ander ingezameld afval.

De wereld verandert…
Vodde verandert mee

Team Vodde werkt al 15 jaar in de sokken: Ontwerpen, ontwikkelen maken en leveren…
Toch was er iets waar we al lang mee liepen: Je kunt niet meer klakkeloos maar maken, weggooien en met nieuwe grondstoffen weer opnieuw maken.

Toen door de pandemie de wereld stil viel pakten we onze kans… en draaiden we het om… We hebben sokkenmachines naar Nederland gehaald, zijn lokaal gaan inzamelen en daarvan zijn in de donkere lockdown weken garen gesponnen. Daarna hebben we er sokken van gebreid. Die hebben we uitvoerig getest, fouten gemaakt, gevloekt, gehuild en nog veel meer gelachen. Zo ontstond Vodde…

Maar Vodde is meer dan dit
Vodde is een alliantie van producenten en makers die het anders willen. Hiervoor werken we samen met iedereen; van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, kennisinstituten, kunstenaars, garenspinners op een missie, kringloopwinkels tot grote retailers toe. Vodde maakt eerlijke sokken, Vodde werkt niet met ‘nieuw’ katoen maar maakt sokken van de kleding die jij in de textielbak gooit. Dus draag gewoon Vodde.


Contactgegevens
BIsschop Bekkerslaan 263
5046 JZ Tilburg
T: 085-0160421
I: Website

Business facts
Medewerkers: < 5
Oprichtingsjaar: 2018
Vestigingen: -
Jaaromzet: -