< Terug naar alle leden

Schildersvakopleiding Branche: Non-profit, Onderwijs

Bedrijfsomschrijving

In de schildersbranche valt veel te leren en te kiezen. Ga je voor allround schilder of wil je je specialiseren in bijvoorbeeld restauratiewerk of glaszetten? Kies je voor het uitvoerende vakwerk of zie je een baan als projectleider, werkvoorbereider of onderhoudsadviseur wel zitten? Of denk je aan een eigen bedrijf? Het kan allemaal.

Met ruim 20 locaties door heel Nederland zit er altijd wel een Schildersvakopleiding bij jou in de buurt! Kies voor een vak met toekomst. Bezoek een open dag. Je heb keuze uit 23 beroepen!

10 Redenen om voor dit vak te kiezen

Iets moois neerzetten
Elke dag is anders
Gegarandeerd werk
Je komt overal
Geen zittende baan
Direct geld verdienen
Opleiding in de buurt
Kiezen voor een echt vak
Branche met toekomst
Waardering voor je werk

VAN LEERLING
TOT PRO

Of je nu wel of geen opleiding hebt afgemaakt, maar ook als je een havodiploma hebt. Als je pro wilt worden in de schildersbranche, heb je in het mbo de keuze uit twee leerwegen: één met veel praktijk (BBL) en één met minder praktijk (BOL).

Beroepsopleidende leerweg (BOL)

Je leert vooral op school. Werkervaring doe je op tijdens stages. Daarvoor ontvang je vaak een vergoeding.

Beroepsbegeleidende leerweg (BBL)

Je werkt vier dagen in de week bij een erkend leerbedrijf. Voor de theorie ga je meestal één dag of twee avonden in de week naar school. Voor het werk dat je doet, ontvang je een salaris.

Entree-opleiding

Met een diploma van een entree-opleiding kun je aan de slag als assistent, maar ook doorstromen naar MBO Niveau 2.

Duur: 1 jaar

Basisberoepsopleiding: MBO Niveau 2

Schilder, glaszetter, gezel schilder, vakkracht industrieel lakverwerker, allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf.

Duur: 2 jaar

Midden-kaderopleiding: MBO Niveau 4

Projectmanager vastgoedonderhoud, uitvoerder, specialist schilderen, specials decoratie- en restauratieschilder, kaderfunctie afbouw, onderhoud en interieur, kleur- en interieuradviseur.

Duur: 2 jaar

Specialistenopleiding: MBO Niveau 4

Tijdens de Specialistenopleiding word je opgeleid voor een middenkaderfunctie. Vandaar uit zijn er mogelijkheden voor functies als uitvoerder of zelfstandig ondernemer.

Duur: 2 jaar

23 BEROEPEN - SCHILDERSVAKOPLEIDING

In de schildersbranche valt veel te leren en te kiezen. Ga je voor allround schilder of wil je je specialiseren in bijvoorbeeld restauratiewerk of glaszetten? Kies je voor het uitvoerende vakwerk of zie je een baan als projectleider, werkvoorbereider of onderhoudsadviseur wel zitten? Of denk je aan een eigen bedrijf? Het kan allemaal. Je hebt keuze uit 23 beroepen!

OMSCHOLING - SCHILDERSVAKOPLEIDING
Ben je er een tijdje tussenuit geweest en wil je graag weer aan de slag? Een baan waar je direct van je resultaat kan genieten? Start dan vandaag nog met de praktijkgerichte opleiding voor de schilders- en onderhoudsbranche. Via een speciaal traject voor zij-instromers kan je je laten omscholen tot schilder met behoud van uitkering. En gegarandeerd werk na je opleiding.

Informeer naar de mogelijkheden bij een schildersvakopleiding bij jou in de buurt.


Contactgegevens
Coenecoop 5
2741 PG Waddinxveen
T: 06-53443157
I: Website

Business facts
Medewerkers: 50 - 100
Oprichtingsjaar: 1880
Vestigingen: -
Jaaromzet: -