< Terug naar alle leden

DESTIL Prolians Branche: Bedrijfshuisvesting, Bouw

Bedrijfsomschrijving

DESTIL is de nummer 1 groothandel voor de bouw en industrie van Nederland. Met ruim 150.000 artikelen van meer dan 1100 leveranciers is DESTIL de totaalpartner op het gebied van bouw en industrie.

Waarom DESTIL
DESTIL is een groothandel voor de bouw en industrie. Wij hebben meer dan 150.000 artikelen onder één dak. In onze webshop ben je elk moment van de dag aan het juiste adres. Maar ook in onze 36 vestigingen verspreid over Nederland helpen we je graag verder.

Voor elk vakgebied hebben wij een specialist die elke vraag beantwoordt en objectief advies geeft. Over de producten uit het brede assortiment kun je snel beschikken. Vandaag besteld, is morgen geleverd: door heel Nederland. Dat is het gemak van destil.nl. Niet voor niets kiezen veel bedrijven in de bouwnijverheid, machinale houtbewerking, interieurbouw en industrie voor DESTIL.

DESTIL staat voor kwaliteit, vakkundig advies en een hoge leverbetrouwbaarheid. Elke dag opnieuw. Kies je voor DESTIL dan kies je voor de meerwaarde van een modern partnership. Hier ben je verzekerd van merkonafhankelijke adviezen, kostenbesparing, one-stop-shopping en efficiency. Je hebt de beste A-merken tot je beschikking, kunt via tracking & tracing je bestellingen volgen en je kunt je laten bijstaan door onze specialisten.

De geschiedenis van DESTIL gaat terug tot 1865, toen ijzergieterij Van der Schoot werd opgericht. Uit de ijzergieterij is een innovatieve technische handelsonderneming ontstaan voor bedrijven die actief zijn in bouw en industrie.

Sinds augustus 2007 maakt DESTIL deel uit van de Franse multinational Descours & Cabaud Group. Een samenwerking met meerwaarde voor onze afnemers. We hebben direct toegang tot internationale kennis en expertise en volgen de wereldwijde marktontwikkelingen op de voet. Bovendien profiteren we van schaal- en inkoopvoordelen en kunnen we internationale afnemers in heel Europa van dienst zijn.

DESTIL BV is met 50 vestigingen, waarvan 32 DESTIL vestigingen en 500 medewerkers één van de leidende partijen in Nederland. In de 150 jaar van ons bestaan hebben we altijd een eigen koers gevolgd en op geheel eigen wijze de markt benaderd. Wij werken continue aan de relatie met onze afnemers en leveranciers. Uit 150 jaar ervaring weten wij dat alleen het streven naar beter ervoor zorgt dat je scherp blijft. Niet voor niets hanteren wij al jaren de slogan: Winnen doen we samen.

MVO
Samen bouwen aan een duurzame toekomst
Voor een bedrijf dat continu bouwt aan de toekomst, is het extra belangrijk ervoor te zorgen dat nieuwe generaties kunnen blijven genieten van onze prachtige wereld, nu en over 1000 jaar. Dat is precies waarom bij DESTIL Prolians duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

DESTIL Prolians blijft dan ook verduurzamen. Enerzijds door in het gebruik van materialen en middelen te kiezen voor duurzamere alternatieven en anderzijds door nieuwe concepten en slimmere logistieke systemen te integreren in de bedrijfsvoering. Wij streven naar het opbouwen van duurzame relaties met onze medewerkers, klanten, leveranciers en onze omgeving. Dit is dan ook terug te zien op verschillende plaatsen in de organisatie.

Van het magazijn tot aan de bedrijfscatering, van onze logistieke afdeling tot aan marketing. Bij elke medewerker van DESTIL Prolians zit verantwoord omgaan met ‘de wereld’ geworteld in het DNA. We werken samen om niet alleen de huidige maar ook toekomstige generaties te kunnen laten genieten van een mooie, groene wereld. Want je weet het, WINNEN DOEN WE SAMEN!


Contactgegevens
Laurent Janssensstraat 101
5048 AR Tilburg
T: 013-4653000
I: Website

Business facts
Medewerkers: > 100
Oprichtingsjaar: 1865
Vestigingen: 37
Jaaromzet: -