< Terug naar alle leden

Brinks CoffeeRoasters Branche: Industrie, Food

Bedrijfsomschrijving

Brinks Coffee Roasters, legt de lat hoog; een eigen standaard. Tot in perfectie gebrand door Siebe van den Brink die de complexiteit en diepte van koffie tot zijn recht weet te brengen. Gebalanceerde smaken met een eigen signatuur die worden beïnvloed door het proces van zowel verbouwen en branden, tot het bereiden van koffie.

Onze kijk op koffie
Koffie is een van de meest complexe producten ter wereld. Ik heb door ervaring, smaak en kennis mijn eigen kijk op het ambacht van koffiebranden ontwikkeld. Een proces van veel experimenteren om zo een eigen signatuur te ontwikkelen en niet blind de gebaande paden te bewandelen en trends te volgen in de Specialty Coffee- Scene.

Koffie bevat meer dan 1000 bestanddelen die bijdragen aan de smaak en aroma van de koffie en er zijn 3 hoofd-smaaktonen: zoet, zuur en bitter. Overmatige bitters in de koffie worden voor een deel veroorzaakt door een hoog cafeïnegehalte in de koffie (In hogere mate aanwezig bij laag groeiende koffies en robusta) en voor het grootste deel door over karamelisatie (het te donker branden van de koffies).

Het branden van de bonen
Tijdens het branden van de koffiebonen ontwikkelen de suikers zich in de boon wat tot karamellisatie leidt. De fase van karamelisatie bepaalt voor een groot deel de aciditeit (licht zure smaak-tonen), zoete en bittere smaak-tonen.

Brinks CoffeeRoasters brandt iedere koffie zo dat de beste eigenschappen uit de koffie naar voren komen. Wij branden koffies op smaak en willen geen nare of overmatige bitters in onze koffies. Wij branden dus minder donker dan de traditionele koffiebranders en houden hiermee de eigenschappen van de boon intact.

Koffie hoort volgens Brinks CoffeeRoasters rond en schoon van smaak te zijn, subtiel maar vol en toegankelijk met uitdagend karakter. Niet de makkelijkste koffies om te maken maar het zijn wel de koffies die wat ons betreft het leven leuk maken.

Onze kijk op thee
Onze liefde voor thee is bijna net zo groot als onze liefde voor koffie. Brinks CoffeeRoasters is daarom exclusief een samenwerking aangegaan met Mark van den Bogaart (3e theesommelier van Nederland 2017) en oprichter van het theebedrijf Twistea.

Om de meest heerlijk kwaliteitstheeen te selecteren is Siebe samen met Mark een persoonlijk en exclusief assortiment samen gaan stellen. Iedere thee met een bijzonder verhaal en samenstelling.
Hierbij staat voor op dat Mark en Twistea dezelfde normen er waarde hebben als Brinks CoffeeRoasters: passie, beleving, kennis, open en eerlijkheid.

Rechtstreeks van de plantage
Alle theesoorten zijn rechtstreeks geïmporteerd van de plantage en samengesteld voor een unieke theebeleving. Hierin wordt alleen gewerkt met top kwaliteit theebladeren en gemelangeerd met uitdagende en verrassende kruiden of vruchten.

Samenwerken met Brinks
In de afgelopen jaren zijn we dankzij het vertrouwen van onze partners uitgegroeid tot een geloofwaardige speler in de Nederlandse Specialty Coffee scene. We worden erkend voor onze ambitie, waarden, hoge standaard, transparantie en persoonlijke benadering, maar vooral door onze enorme passie voor dit mooie complexe product; koffie. Wij bieden totaaloplossingen voor zowel op kantoor als voor je cafe. Van bonen tot apparatuur, servies en de nodige trainingen, alles is bespreekbaar.

Bouwen aan duurzame samenwerkingen

Het bouwen aan een duurzame samenwerking waarbij iedereen profijt heeft is ons ultieme doel. Wij doen er alles aan om, jou als klant, de lekkerste koffies te laten serveren voor een eerlijke prijs. Deze eerlijke prijs weerspiegelt de kwaliteit van de koffie die wij inkopen en vers voor je branden. Ook de boeren krijgen een eerlijke prijs zodat zij kunnen leven en investeren in een beter product. Zo houden we de gehele koffieketen gezond ook voor de volgende generaties.

We staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen met mensen die geloven in ons, en onze visie delen. Schroom dus niet contact met ons op te nemen, wij staan klaar om er een mooie samenwerking van te maken.


Contactgegevens
Veldweg 26
5321 JE Hedel
T: 073-7200721
I: Website

Business facts
Medewerkers: < 5
Oprichtingsjaar: 2015
Vestigingen: -
Jaaromzet: -