< Terug naar alle leden

LEIN Legal Branche: Zakelijke dienstverlening, Overig zakelijke dienstverlening

Bedrijfsomschrijving

LEIN-Legal
Begrijpelijk en duidelijk juridisch advies voor ondernemers

Juridisch advies
LEIN-legal is je graag van dienst met het oplossen van juridische geschillen maar ook met het voorkomen ervan

LEIN-legal ontzorgt je graag met het opstellen en nakijken van juridische documenten zodat jij je bezig kunt houden met de dingen die jij leuk vindt. Ik, Marjolein, zou je met alle plezier assisteren bij bijvoorbeeld de volgende onderwerpen:

Ondernemen en onderhandelen
Ga je starten met ondernemen? Leuk! Maar ook spannend want het is wel zaak dat je over een aantal dingen goed nadenkt. Het begint al bij het bedenken van een unieke bedrijfsnaam en het bedenken voor welke rechtsvorm je gaat. Er zijn tal van mogelijkheden want ga je voor een eenmanszaak of een B.V.? Of ga je samenwerken met een partner en kies je voor een v.o.f.?

Als ondernemer is het van belang dat je je zaken goed op orde hebt. Juridisch advies van een professional is hierbij geen overbodige luxe, want juridische zaken vergen vaak een hoop uitzoekwerk. Denk hierbij aan het opstellen van algemene voorwaarden maar ook het regelen van de juiste verzekeringen. Waarschijnlijk ga je ook met regelmaat contracten sluiten met andere partijen. Dit speelt een essentiële rol in het ondernemerschap en conflicten gaan vaak over de interpretatie van overeenkomsten, het niet nakomen van contracten (wanprestatie) en schadevergoedingsvorderingen.

Juridisch advies bij incasso en schuld
Iedere ondernemer, klein of groot, heeft wel eens te maken met facturen die niet worden betaald. Zelfs niet na diverse vriendelijke maar ook strenge aanmaningen. Hoe pak je dit nou slim aan? Graag kijk ik samen met jou naar een manier waarop je wel betaald krijgt en waarbij, bij voorkeur, een gerechtelijke procedure kan worden voorkomen.

Heb je zelf een factuur ontvangen die je niet kan of wil betalen? Ook dan kijk ik graag samen met je naar de situatie om je te kunnen voorzien van juridisch advies.

Aansprakelijkheid en schade
Heb je schade opgelopen aan je eigendom, veroorzaakt door een ander? Bijvoorbeeld aan je auto, die dure vaas of misschien heb je zelfs letsel opgelopen. Dan kan het zo zijn dat je voor een schadevergoeding in aanmerking komt. Heb je zelf schade veroorzaakt bij iemand anders? Dan kan het zo zijn dat jij misschien schadevergoeding moet betalen aan de ander.

Of iemand aansprakelijk is en de schade moet vergoeden, is een vraag die niet altijd makkelijk te beantwoorden is. Dit hangt af van de omstandigheden van het geval dus ik kijk graag met je naar jouw situatie. We kunnen dan samen bezien wat de juridische mogelijkheden zijn.

Aan- en verkopen
Heb je iets gekocht waar je niet tevreden over bent? Werkt het product niet goed of is het niet wat je ervan had verwacht? Dan kan er sprake zijn van een gebrek en kun je wanneer de verkoper het gebrek niet herstelt of gebrekkig werk blijft leveren de overeenkomst ontbinden en eventueel schadevergoeding vragen.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij iets hebt verkocht en de koper niet tevreden is met het product of de overeenkomst niet nakomt (wanprestatie). Of ben je juist voornemens iets te gaan verkopen en wil je de bovenstaande situaties juist voorkomen? Dan help ik je graag met het opstellen van een verkoopovereenkomst of het beoordelen van de afspraken in een bestaande overeenkomst.

Over LEIN-Legal
LEIN-legal heeft als kernwaarden rechtvaardigheid en vertrouwen en heeft als doel het recht voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk te maken. Iedereen heeft immers te maken met het recht en daarbij mag geen enkele drempel worden ervaren.

Marjolein van Zundert
Mijn naam is Marjolein van Zundert maar de meesten noemen me Lein (dan weet je nu ook meteen waar de naam LEIN-legal vandaan komt). LEIN-legal is ontstaan nadat ik mezelf de vraag heb gesteld wat ik nou écht leuk vind om te doen. En dat is mensen helpen met het oplossen van hun juridische problemen.

In de 10 jaar als werknemer heb ik afwisselende ervaring opgedaan in het familierecht bij de Rechtbank Breda, heb ik als paardenliefhebber met veel plezier bij een advocatenkantoor wat gespecialiseerd is in het hippisch recht gewerkt en heb ik van het intellectueel eigendom mogen proeven bij het leukste merkenbureau van Nederland. Aangezien ik werken veel leuker vind dan studeren, heb ik mijn studies steeds naast mijn werk in gevolgd.

Ik hoor vaak dat mensen het recht niet begrijpen. Met LEIN-legal hoop ik ervoor te zorgen dat jij deze drempel niet ervaart. Iedereen heeft immers wel eens te maken met het recht en door eerlijke en duidelijke informele adviezen te geven, neemt LEIN-legal het gevoel van onbegrip bij je weg.

In mijn vrije tijd maak ik graag bosritjes met mijn paard Calimero of maak ik wandelingen met mijn hond Coco. Zo heb ik genoeg tijd om na te denken over jouw juridische vraagstukken.


Contactgegevens
Bremstraat 152
4711 RP St. Willebrord
T: 06-23891019
I: Website

Business facts
Medewerkers: < 5
Oprichtingsjaar: 2022
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -