< Terug naar alle leden

O2 Capital Partners Branche: Bedrijfshuisvesting, Vastgoed

Bedrijfsomschrijving

Private equity, maar dan anders
O2 Capital Partners kiest bewust voor investeren op de lange termijn, op een verbindende en ondernemende manier. Wij willen van waarde zijn voor uw ambities en een partner zijn in het realiseren van uw ondernemers doelen.

Transparant en slagvaardig
O2 Capital Partners staat voor transparante en slagvaardige besluitvorming met korte lijnen zonder complexe corporate governance structuren.

Betrokkenheid
Wij kennen geen exit klok, onze betrokkenheid moet de ondernemer en onderneming beter maken.

Gezamenlijke doelen
Als investeringsmaatschappij gaan we verder dan het verstrekken van risicodragend vermogen, het heeft onze voorkeur te participeren met een hoge persoonlijke en strategische betrokkenheid. We gaan door totdat de gezamenlijke doelstellingen zijn gerealiseerd. In de portefeuille van bedrijven werken circa 2.000 medewerkers en genereren we een omzet van ruim 500 miljoen.

Focus op Management Team
Geen sector focus, maar Management Team focus. Wij hebben affiniteit met de maakindustrie, de voedsel- en agrarische industrie, handelsondernemingen en ICT.

Duurzame waardecreatie
Wij zetten daarvoor onze kennis en ervaring in en stimuleren de optimalisatie van het businessmodel en de beheersing van de interne processen. Tevens ondersteunen wij in het realiseren van een optimale kapitaal- en financieringsstructuur en in aan- en verkooptrajecten. Op deze manier willen we bijdragen aan een duurzame waardecreatie en een integere bedrijfsvoering.

O2 Capital Partners is opgericht door Philip Sluiter, Bob van der Veen en Pieter van der Zanden. Philip Sluiter is ondernemer. Bob van der Veen en Pieter van der Zanden beschikken over jarenlange ervaring in private equity.

Investeringscriteria
Als investeringsmaatschappij gaan we verder dan het verstrekken van risicodragend vermogen, het heeft onze voorkeur te participeren met een hoge persoonlijke en strategische betrokkenheid. Wij hanteren een aantal criteria voor nieuwe proposities:

Onderneming (hoofdkantoor) is gevestigd in Nederland
Sterke internationale aanwezigheid is geen probleem.

Geen sector focus, maar een ondernemend management team
In de basis dient het waarde-en verdienmodel van de onderneming goed te zijn waarbij uiteindelijk ondernemerschap van het management team leidend is.

Affiniteit met de maakindustrie
O2 Capital heeft affiniteit met maakindustrie, voedselindustrie, dienstverlening, groothandel, leisure en ICT.

Minimaal EUR 1,0 miljoen operationeel resultaat
Ondernemingen met een ondernemingswaarde tussen EUR 10 – 75 miljoen.

Onze kernwaarden bij investeren
- Korte lijnen en heldere communicatie
- Persoonlijke betrokkenheid en een snelle reactietijd
- Lange termijn investeringen in de onderneming en in relaties


Contactgegevens
Utrechtseweg 181
6862 AJ Oosterbeek
T: 0263342302
I: Website

Business facts
Medewerkers: 5 - 10
Oprichtingsjaar: 2015
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -