< Terug naar alle leden

Praktijk Natuurlijk Vida Branche: Personeel & organisatie, Opleiding en coaching

Bedrijfsomschrijving

Gouden start
De enige gezonde start voor jouw kleine vanaf conceptie.
Waar begint de Gouden start? Eigenlijk al voor de conceptie van je kleine! Als je partner en jij in goede conditie zijn dan is dit een enorme hulp voor de start van je kleine. Sterker nog, dit helpt het zwanger worden ook een handje. Je lichaam is de natuur.

We gaan dus kijken waar we voedingsaanpassingen kunnen doen die ervoor zorgen dat je kind al met 100% gezonde voorsprong mag groeien in de omhullende omgeving van moedersbuik. En ook daarna als het melk krijgt en in de fase als het zelf gaat leren eten.

Gouden start: de eerste 1000 dagen van je kind waarin de basis voor alle groeiprocessen wordt gelegd.
Een niet optimale start in de eerste levensjaren draagt bij aan een gebrekkige ontwikkeling van organen, immuunsysteem, zenuwen en hersenen. Hiermee wordt in de basis het risico op ziektes op latere leeftijd gelegd. Daarnaast speelt gewenning van voeding ook mee wat lastiger omkeerbaar wordt als je kind al ouder is. Een voedingspatroon aanpassen en volhouden blijft een uitdaging. Dus als de start goed is heb je al winst!

Met de huidige voeding zijn we toch allemaal groot geworden, hoor ik je dan denken. Ja, en toch zijn er meer welvaartsziekten dan ooit. Veel ouderdomsziekten worden nu al bij kinderen gediagnosticeerd. Dat kan anders en is makkelijker en toegankelijker dan je denkt!

Als je gedurende je zwangerschap start met het enige goede Omega3 supplement die er is de kans op vroeggeboorte, pre-eclampsie, te kleine baby kleiner. Vanaf de 32e week zwangerschap maken de hersenen van je kleine een groeispurt waarbij hij essentiële vetten nodig heeft uit omega 3 olie (met name de DHA). Dat zorgt voor een goede hersenaanleg, zenuwaanleg en goede ogen~(en minder grote kans op breinuitdagingen in de toekomst!). Vroeger had met daar de levertraan voor, nu hebben we een zeer toegankelijke smaak van Balance-oil (geen vissmaak). Anders zou je zeker 4 keer per week een goede vette vis moeten eten maar dat wil je waarschijnlijk niet met al die vervuiling. Daarnaast is het de vraag of je de visgeur aankunt in de keuken!

Kennis is macht. Ouders, docenten, opa’s en oma’s zorgen allemaal als beste voor hun (klein)kinderen. Toch zien we ieder jaar meer ouderdomsziekten als diabetes en obesitas al bij (kleine) kinderen (41 miljoen kinderen onder de 5 jaar wereldwijd hebben al diabetes). Ik maak me daar zorgen om. In onze westerse maatschappij hebben we veel uitdagingen waar we dagelijks mee worstelen. Voeding is er een van en dat komt onder andere doordat we te weinig tijd hebben. De voedingsindustrie is daar handig op in gesprongen door veel voedingsmiddelen verpakt en kant-en-klaar te verkopen. Maar zelfs als je vers kookt zijn er voedzame alternatieven. Welke toevoegingen ervoor zorgen dat ons eten zo lang mogelijk vers blijft? Hoe ver staan we nog af van onze oorspronkelijke voeding? Weten we welke sociale impact snoepen heeft? Wat zijn dan aantrekkelijke alternatieven?

In samenwerking met stichting Kind en Voeding geef ik voorlichting op scholen en kinderdagverblijven. De insteek is de wirwar van de voedingsindustrie te ontwarren. Ik maak je bewust van je keuzes en stel eventuele alternatieven voor. Specifiek voor de echte jonge kinderen heb ik ook een speciaal aanbod voor kinderdagverblijven.
Daarnaast proberen we het OK-vignet een prominentere plek te geven in restaurants en kinderdagverblijven, zodat er voor de bewuste ouders altijd iets voedzaams te kiezen valt!


Contactgegevens
Amstenradestraat 14
4834 JB Breda
T: 06-12457883
I: Website

Business facts
Medewerkers: < 5
Oprichtingsjaar: 2020
Vestigingen: -
Jaaromzet: -