< Terug naar alle leden

Probend Branche: Industrie, Overig industrie

Bedrijfsomschrijving

VERNIEUWEND IN BUIGEN EN WALSEN
SPECIALIST IN COMPLEXE VORMEN IN RVS, STAAL EN ALUMINIUM
Buigen en walsen zijn onze lust en ons leven. Hoe complexer de klus, hoe interessanter wij het vinden. Heeft u ronde, ovale, u-vormige of geëxtrudeerde, gebogen profielen nodig? In een moeilijke vorm, met meerdere bochten of verlopende radiussen? Wij buigen en walsen deze feilloos voor u.

Onze gebogen halffabrikaten zijn vaak zichtbaar in eindproducten. Zoals de ovale relingen op een luxe jacht, gewelfde glasprofielen in een gevel en ronde armaturen in projectverlichting. Dit vergt zuiver en zorgvuldig wals- en buigwerk. Zonder beschadigingen of vervormingen. Puntgaaf afgewerkt.

OVER PROBEND
VERNIEUWEND BUIGEN EN WALSEN
Wij buigen en walsen metalen buizen en profielen tot de moeilijkste vormen. Tot stijlvolle profielen die uw product een bijzondere uitstraling geven. Tot gebogen halffabrikaten die bijdragen aan een efficiënt bedrijfsproces. Zoekt u een specialist in complex buig- en walswerk? Kampt uw leverancier met beperkte buig- en walsmogelijkheden? Wij creëren gebogen profielen die anderen niet voor mogelijk houden. Perfect gebogen en afgewerkt.

OORSPONG IN LUXE JACHTBOUW
Oprichter Eric Verduijn is al ruim 20 jaar actief als metaalbewerker. De groei van Verduyn Metaaltechniek raakte in 2003 in een stroomversnelling toen het de opdracht kreeg om voor een 70 meter-jacht alle rvs-onderdelen te maken. Een succesvolle entree in de wereld van de luxe jachtbouw. De extreem strenge afwerkingseisen hebben ons een zorgvuldige materiaalomgang en hoog afwerkingsniveau bijgebracht. Zo onderscheiden we ons van standaard walsbedrijven.

VRAAG NAAR GEBOGEN PROFIELEN
Probend is in 2015 ontstaan vanuit de groeiende vraag naar gebogen profielen. Verduyn Metaaltechniek concentreert zich op de productie en gedetailleerde afwerking van kant-en-klare rvs-producten voor de jachtbouw. Met het vierkoppige team van Probend richten we ons op het buigen en walsen van halffabrikaten en werken we voor uiteenlopende industrieën, zoals:
- verlichtingsindustrie
- designinterieurbranche
- gevelbouw
- reclamebranche
- standbouwbranche
- automotive-industrie
- vliegtuigindustrie
- luxe jachtbouw
- machinebouw
- luxe stallenbouw
- metaalbewerkingssector
- uw sector of branche?

METAAL BUIGEN EN WALSEN
VAN COMPLEXE TOT BIJNA ONMOGELIJKE VORMEN
Metaal buigen: hoe hoger de moeilijkheidsgraad, hoe groter de uitdaging. Wilt u profielen op een speciale manier gebogen hebben? Met moeilijke of lastige bochten? Is het materiaal dik, hard of juist kwetsbaar? Levert u mooi gecoat rvs, staal of aluminium aan, dat tijdens het buigen ongeschonden moet blijven? Waar andere metaalbedrijven afhaken, begint ons werk.

METAAL BUIGEN OP MAAT
Onze buig- en walsspecialisaties:

- gewelfde, luxueuze, ellipsvormige (ovale) buizen
- complexe vormen in kwetsbare, open U-profielen
- kleine bochten in ronde, dikke rvs buisprofielen
- spiraalvormige profielen met verlopende radius
- meerdere bochten in aluminium extrusieprofielen
- glooiende S-bochten in lange stalen pijpen/buizen

TOPKLASSE CNC-PROFIELWALS(ERS)
Het technisch hart van ons bedrijf is de servo-aangedreven profielwals. Ook krachtig op lage toerentallen. Hiermee zijn grote, dikke (buis)profielen snel en met minimale vervorming te verwerken tot gladde halffabrikaten met onzichtbare radiusovergangen. Deze high-tech wals van Zwitserse makelij wordt bediend door ervaren walsers: opgeleid door ‘oude rotten’, vertrouwd met CNC-techniek. Een ijzersterke combinatie die tot verrassende resultaten leidt.

WEINIG NABEWERKINGEN NODIG
Maken de gebogen profielen deel uit van uw eindproduct? Dan wilt u dat deze er puntgaaf uitzien. Tijdens het krachtig buigen van metaal ontstaan vaak imperfecties. Door nauwkeurig en met zorg te buigen, is weinig nabewerking nodig. Zo buigen we geanodiseerd aluminium zelfs zonder beschadiging of vervorming. Dit scheelt polijsten. Door een goede beheersing van het buigproces, beperken we het handwerk. Met als resultaat: topkwaliteit en interessante prijzen.

GEREEDSCHAPPEN
Door de jaren heen hebben we een grote verzameling walsrollen opgebouwd voor het walsen van veel verschillende soorten profielen. Een gedeelte van deze rollen is specifiek voor een bepaalde klant gemaakt en worden dus niet voor andere klanten gebruikt. Een groot gedeelte is voor een standaard en veel voorkomend profiel gemaakt en kan dus voor meerdere klanten worden gebruikt.


Contactgegevens
Hooiweg 13
5165 NL Waspik
T: 0416-745080
I: Website

Business facts
Medewerkers: < 5
Oprichtingsjaar: 2015
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -