< Terug naar alle leden

Practicom Branche: ICT & Telecommunicatie, Overig ict en telecommunicatie

Bedrijfsomschrijving

DOEN WAT JE BELOOFT
OPEN EN EERLIJK

Het zijn saaie lui daar bij Practicom.
Ze doen gewoon wat ze beloven.

ORACLE NETSUITE
ERP totaaloplossing voor uw bedrijf
Bewezen cloudoplossing sinds 1998
Wereldwijd gebruikt door meer dan 33.000 organisaties
Dynamisch en zeer gebruiksvriendelijk
Schaalbaar voor grote en kleine bedrijven
Beschikbaar op ieder device (desktop, tablet en mobiel)
Geen versievergrendeling, altijd up-to-date
Bent u op zoek naar een goede ERP oplossing? Dan is de NetSuite ERP cloud oplossing de juiste keus. NetSuite is de meest bewezen, betrouwbare en gebruikte Cloud ERP oplossing ter wereld en hiermee bent u klaar voor de toekomst. Practicom, met al ruim 25 jaar ervaring in maatwerk ERP-oplossingen voor verschillende bedrijven en branches, is partner van Oracle NetSuite. Wij kunnen u ondersteunen bij het implementeren van deze Cloud ERP oplossing tot en met het toepassen van maatwerk.

WEBSITEONTWIKKELING
Het is belangrijk dat uw website dag en nacht voor uw klanten en prospects beschikbaar is: uw website is tenslotte het digitale visitekaartje van uw bedrijf. Practicom verzorgt voor u het hele traject.

Onze kracht ligt in de verbindingen. Uw website wordt rechtstreeks aan uw bedrijfssoftware gekoppeld. Zo worden bijvoorbeeld aanvragen en bestellingen van uw websitebezoeker vlot doorgeleid naar de juiste medewerkers. Uw website wordt een handzaam instrument om uw bezoekers van de gewenste informatie te voorzien.

Maatwerk
Op zoek naar een op maat gemaakte website? Bij Practicom verzorgen we voor u het gehele traject. We denken met u mee over hoe u klanten kunt trekken via internet. Van marktonderzoek tot uniek ontwerp en technische ontwikkeling van uw website. Tijdens het intakegesprek kijken we samen met u naar het doel en verwachtingen van de website / webwinkel. Uiteraard zorgen we er ook voor dat uw website optimaal zichtbaar is op zowel mobiele apparaten als desktops / laptops.

Wilt u daarnaast nog een koppeling met bijvoorbeeld uw financiële administratie? Ook dat is geen probleem. De mogelijkheden zijn eindeloos. We adviseren u graag vrijblijvend.

Templates
Heeft u liever een eenvoudige website? Kies dan voor een van onze templates die we volledig aanpassen naar uw huisstijl. Samen met u kiezen we de beste template uit. Uiteraard is deze website ook responsive en gebouwd volgens de laatste technieken. Deze websites bieden een uitstekende basis voor uw bedrijf. Doordat we bij Practicom werken met deskundige programmeurs is het altijd mogelijk de website verder uit te breiden.

Webwinkel
Naast het maken van een professionele website bent u Practicom aan het juiste adres voor het laten maken van een webwinkel. We bouwen webshops op basis van Wordpress met Woocommerce.

MAATWERKSOFTWARE
Hoe zou u het vinden als uw complete bedrijfsvoering in één gebruikersvriendelijk softwareprogramma past? En hoe zou het zijn als dat geen honderdduizend euro kost en u daar ook geen jaar op hoeft te wachten? Een droom? Of realiteit!

Bij Practicom houden we er niet van om het bedrijf aan te passen aan de software. Dat hoort andersom te zijn: de software wordt aangepast aan uw bedrijf. We maken een nauwsluitend softwareprogramma waarmee u uw bedrijfsvoering optimaal kunt uitvoeren. Een programma dat meegroeit en verandert naar mate uw bedrijf groeit en zich ontwikkelt.

Uw maatwerksoftware wordt ontwikkeld volgens het agile / scrum –principe. Er wordt op relatief korte termijn een degelijke werkbare basis ontwikkelt, die in nauwe samenwerking met u vervolgens verder uitgewerkt wordt. Alle wensen en aanpassingen kunnen gedurende dit proces direct worden toegevoegd en zo groeit uw softwareprogramma tot het complete geheel dat u voor ogen heeft.

DIT IS WAAR WIJ VOOR STAAN
“Het zijn saaie lui daar bij Practicom. Ze doen gewoon wat ze beloven.”

Ja klopt, u heeft gelijk: we zitten nog steeds náást onze klant in plaats van tegenover. We staan nog steeds klaar als uw verlengde Software afdeling, bij wie u terecht kunt voor al uw software vragen, ERP oplossingen en websites. Nog steeds bieden we professionele diensten. We werken oplossingsgericht met u samen en doen inderdaad wat we beloven.

Maar…… we zijn niet saai.

Ons team van 14 professionals staat voor u klaar en denkt met u mee. Wij gaan voor flexibiliteit, hebben geen 9 tot 5 mentaliteit en houden van humor. Open en eerlijk samenwerken is de basis in onze contacten met klanten en leveranciers. We zijn leergierig, hebben een gedegen kennis van zaken en zijn pioniers op het gebied van nieuwe ontwikkelingen. We gaan voor de hoogste kwaliteitsstandaard en bezitten uiteraard de bijbehorende kennis.

Kortom; we doen gewoon wat we beloven!

ONTSTAAN
De geschiedenis van Practicom is een vermelding waard. In 1985 startte Wim Spaans een automatiseringsbedrijf voor het leveren van computers en printers. Kort daarna begon hij ook met het ontwikkelen van maatwerk software oplossingen in Lotus 123 (de voorloper van het alom bekende Excel). De klanten hadden toen al één aanspreekpunt voor al hun automatiseringsvraagstukken.

In deze jaren is Martin Spaans (zoon van) ook al regelmatig in het bedrijf te vinden. Eind 1999 is hij alleen aan het roer gekomen en heeft Practicom uitgebouwd tot een organisatie met 14 medewerkers in 2011. In datzelfde jaar is een fusie aangegaan met Xenconnect waar de krachten gebundeld werden om een van de meest allround ICT dienstverleners in de regio te worden. Met de overname van de websitebouwer Netonline in Veghel, in 2016 is deze ambitie verder opgepakt.

Deze groei hebben we kunnen doorzetten en met bijna 30 medewerkers hebben we in 2021 besloten om de twee afdelingen (Systeembeheer en Software ontwikkeling) op te splitsen in twee aparte bedrijven.

Vanaf oktober 2021 zullen de mensen van Practicom (Software) zich verder gaan focussen op het ontwikkelen van Maatwerksoftware, NetSuite ERP oplossingen, Websites en Webshops.

MISSIE & VISIE
Openheid, eerlijkheid en betrouwbaarheid staan hoog in het vaandel in ons contact met klanten, leveranciers en collega’s. Gecombineerd met een professionele en kwalitatieve werkhouding leidt dit tot tevreden klanten, die een langdurige relatie met Practicom aangaan. Dit biedt ons de gelegenheid om een duurzaam stimulerende omgeving te bieden aan onze werknemers, waar ruimte is voor ontwikkeling, groei en innovatie.

Vanuit onze positie naast en met de klant, passen we de software aan naar de wensen én eisen van de onderneming. We geven eerlijk advies, leveren óf kwaliteitsproducten óf niks, en we doen wat we beloven.


Contactgegevens
Liessenstraat 9 A
5405 AH Uden
T: 0413-850720
I: Website

Business facts
Medewerkers: 25 - 50
Oprichtingsjaar: 1985
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -