< Terug naar alle leden

Van Alphen Metaal Branche: Industrie, Metaalbewerking

Bedrijfsomschrijving

Van Alphen Metaal is specialist in het vervaardigen van RVS, aluminium en stalen producten. Kernactiviteit is onderdelen-fabricage en het lassen van deze producten.
Daarnaast is Van Alphen Metaal thuis in het leveren van plaatwerk. Dit kan plasma- of watergesneden zijn en vanaf december 2016 ook lasergesneden. Het tappen van draadgaten en afkanten of walsen van deze plaatwerkdelen behoort uiteraard ook tot onze mogelijkheden. De aantallen waarin we fabriceren kunnen variëren van enkelstuks tot klein seriewerk.

DIENSTEN
RVS
Het bewerken en lassen van RVS behoort tot de voornaamste activiteiten van Van Alphen Metaal.

RVS wordt enerzijds vaak toegepast in machineonderdelen, bestemd voor de voedingsmiddelenindustrie in verband met hygiëne, anderzijds voor de consumentenindustrie waarbij de esthetische eigenschappen van groot belang zijn. De handling tijdens het bewerken en de mate van afwerking van RVS producten krijgt bij Van Alphen Metaal daarom altijd extra aandacht.

Aluminium
Een ideaal materiaal om in dezelfde productieruimte te verwerken is natuurlijk aluminium.

Aluminium is een materiaal dat in de toekomst steeds vaker toegepast zal worden vanwege zijn geringe soortelijk gewicht. Hierdoor kunnen constructies steeds lichter uitgevoerd worden. Evenals RVS wordt aluminium vaak toegepast voor producten waarbij de natuurlijke uitstraling en afwerking van groot belang is. Het product wordt dan toegepast zonder een nabehandeling of coating en moet dan tijdens de fabricage krasvrij blijven. Van Alphen Metaal heeft in de afgelopen jaren hierin een ruime ervaring opgebouwd.

Staal
Vaak worden RVS onderdelen en/of machines toegepast in combinatie met stalen onderdelen. Ook voor de productie van stalen producten biedt Van Alphen Metaal daarom diverse mogelijkheden.
Tevens is het mogelijk om de eindproducten zowel onbehandeld als volledig geconserveerd te leveren.

Engineering
Dankzij een ruime ervaring in werkvoorbereiding en een goede kennis van productietechnieken kunnen wij een goede partner zijn in het ontwikkelen van een concept tot een definitief ontwerp van een product. Het engineeren en uitwerken van een concept in gedetailleerde werkplaatstekeningen wordt door onze werkvoorbereiding gedaan met behulp van een 3d-tekenprogramma. De volgende stap is uiteraard het produceren van een prototype.

Waterstraalsnijden
Sinds juli 2008 beschikt Van Alphen Metaal over een uiterst moderne waterstraalsnijmachine. Hiermee kunnen allerlei materialen worden gesneden, uiteenlopend van kunststof en rubber tot staal of RVS. Ook materiaaldiktes vormen geen beperking voor het snijden.

Waterstraalsnijden kenmerkt zich door een zeer hoge nauwkeurigheid (ook bij dikke materialen) en doordat bij het snijden geen warmte wordt ontwikkeld, veranderen de materiaal-eigenschappen niet bij de snijrand en ontstaan er geen spanningen in het product. Vooral bij het snijden van onderdelen die nabewerking vereisen (bijvoorbeeld verspaning) is dat van belang.

Lassen
Zoals reeds eerder gezegd is het lassen een van de voornaamste activiteiten van Van Alphen Metaal. Door ons worden alle gangbare lasprocessen toegepast:

• RVS wordt meestal gelast mbv het TIG lasproces, in mindere mate door middel van MIG/MAG lassen of soms door middel van beklede elektrode,
• Aluminium wordt zowel door middel van TIG als door MIG/MAG gelast,
• Staal wordt bijna uitsluitend door middel van het MIG/MAG proces gelast; in sommige gevallen door middel van beklede elektrode.

Plaatwerk
Van Alphen Metaal heeft op het gebied van plaatwerk de volgende mogelijkheden:
• Knippen tot 5mm staal; 3m lengte,
• Kanten van plaat tot 5mm dikte over een lengte van 3,6m.
• Snijden van nagenoeg alle materialen mbv een waterstraalsnijmachine.

Buizen-plasmasnijmachine
Van Alphen Metaal beschikt over een plasmasnijmachine, waarmee stalen en roestvaststalen buizen kunnen worden gesneden met een diameter tot 506mm. De maximale lengte die kan worden ingespannen bedraagt 6000mm. Programma’s voor deze machine worden op onze 3d-tekensoftware gemaakt. Hiermee kunnen we ook toegeleverde (STEP-) bestanden converteren naar een snijcontour.


Contactgegevens
Industrieweg 4 B
5158 NJ Heesbeen
T: 0416-319844
I: Website

Business facts
Medewerkers: 10 - 25
Oprichtingsjaar: 2002
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -