< Terug naar alle leden

De Kraan Installatietechniek Branche: Bedrijfshuisvesting, Installatietechniek

Bedrijfsomschrijving

INSTALLATIETECHNIEK VOOR SANITAIR EN KLIMAAT
Welkom bij De Kraan Installatietechniek
De Kraan is een gespecialiseerd installatiebedrijf voor sanitair, ventilatie en verwarming voor (seriematige) nieuwbouwprojecten. Daarnaast is De Kraan voor aannemers en projectontwikkelaars de vertrouwde installateur voor transformatieprojecten, hotels, studenten- en zorginstellingen. Wij werken uiteraard volgens de BIM-methodiek. Met deze methodiek realiseren wij seriematige installatietechniek voor grote projecten, waarbij wij alle onderdelen prefabriceren in onze eigen werkplaats en vervolgens met maximale efficiency in hoog tempo op locatie installeren.

De Kraan Installatietechniek

Meer dan 37 jaar ervaring

De Kraan Installatietechniek bestaat sinds 1986 en heeft al vanaf het eerste uur een focus op projectmatige woningbouw. Met dit specialisme realiseert De Kraan nu ongeveer 1500 wooneenheden per jaar – onder andere voor zorginstellingen, hotels, woningcomplexen voor studenten en transformatieprojecten. Veel opdrachtgevers willen graag alle disciplines onder één dak. Daarvoor zijn zij bij De Kraan aan het juiste adres. Wij werken namelijk als totaalinstallateur voor verwarming, mechanische ventilatiesystemen en sanitaire installaties.

Met meer dan 37 jaar ervaring in de installatietechniek kunt u beslist rekenen op de uitstekende kwaliteit van De Kraan Installatietechniek.

ONZE SERVICES

Ontwerp en advisering
Bij omvangrijke nieuwbouw- en transformatieprojecten is het voortraject van cruciaal belang. Aannemers en projectontwikkelaars doen daarvoor een beroep op De Kraan.

Sanitaire installaties
De Kraan is 35 jaar geleden begonnen als specialist in gas-, water- en rioolinstallaties. Dat betekent dat wij expert zijn in de aanleg van alle soorten leidingen.

Klimaat beheersing
In klimaatbeheersing heeft de techniek de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. De Kraan volgt alle innovaties rondom centrale verwarming en mechanische ventilatie

De digitale showroom
Bij De Kraan is het voor kopers gemakkelijk om hun droombadkamer te kiezen: wij bieden voor elk project een unieke digitale showroom van Uw Huis, Uw Wensen.

Zink en lood
De Kraan is specialist in zink- en loodwerk voor gevel- en gootconstructies, een ‘ouderwets’ ambacht dat onze mensen gelukkig nog beheersen.

Duurzame installaties
Wij passen nieuwe, duurzame technieken toe op (verwarmings) installaties, die aansluiten bij de huidige milieutransitie.


ONZE MISSIE

Milieu en duurzaamheid
Wij passen nieuwe, duurzame technieken toe op (verwarmings)installaties, die aansluiten bij de huidige milieutransitie. Daarbij werken wij zo veel mogelijk met duurzame materialen van A-merken. Wij zorgen voor de juiste, milieuvriendelijke verwerking van afvalmaterialen. De Kraan geeft het goede voorbeeld: ons pand is 100% energieneutraal.

Duurzame relaties
Wij gaan duurzame relaties aan met onze opdrachtgevers. Dit resulteert in verbintenissen die al decennia teruggaan en gebaseerd zijn op wederzijds vertrouwen en persoonlijk contact.

Wij investeren in de duurzame inzetbaarheid van onze mensen, zodat zij gezond en met plezier hun werk kunnen blijven uitoefenen tot aan hun pensioen. Wij werken actief aan het beperken van werkdruk door de opdrachten af te stemmen op de capaciteit.

Duurzaam in kennisoverdracht
Wij hebben een uitzonderlijk laag personeelsverloop en weten op deze manier waardevolle kennis te behouden binnen onze organisatie, die overgedragen wordt van generatie op generatie.

Organisatie
De Kraan is een platte organisatie en daarmee ook een hele persoonlijke. Met een operationeel team van 65 mensen, aangestuurd door 4 eigenaren/managers realiseren wij 1500 woningeenheden per jaar. Wij staan dicht bij opdrachten en mensen, zowel bij onze medewerkers als bij onze partners en opdrachtgevers.

ONZE VISIE

De Kraan Installatietechniek behoort op het gebied van sanitair al tot de top van Nederland. Die positie willen wij ook bereiken voor centrale verwarming en mechanische ventilatie. Onze groeipotentie ligt in warmtepompen, ventilatie en waterterugwinning met CO2-neutraliteit.
Om tot de top van Nederland te behoren, ontwikkelen wij onze organisatie met een focus op:

Mensen
Aanwas van nieuwe medewerkers met een specialisatie in verwarming
Kennis
Uitbouwen van kennis binnen de organisatie door scholing en interne overdracht
Ervaring
Nieuwe projecten, die bijdragen aan onze kennis en ervaring
BIM
De inzet van 3D-modellen voor een goede coördinatie van projecten en efficiënte workflows
Deze ontwikkelgebieden garanderen dat wij de kwaliteit kunnen leveren, die onze opdrachtgevers van De Kraan gewend zijn.

Bij het waarmaken van ons groeipotentieel blijven wij dicht bij de mensen staan – zowel bij onze medewerkers als bij onze partners en opdrachtgevers. Wij zullen niet alleen ons team uitbreiden met klimaat specialisten, maar ook intensiever samenwerken met partners.

Successen delen
Veel aannemers en projectontwikkelaars kennen ons vooral als installateur van sanitair. De Kraan is veel meer dan dat en zal dat vaker in de media brengen. Zo ontdekt de markt welke mooie projecten wij realiseren en De Kraan leren kennen als partner voor installaties in verwarming en ventilatie.


Contactgegevens
Pauvreweg 18
4879 NA Etten-Leur
T: 085-7609400
I: Website

Business facts
Medewerkers: 50 - 100
Oprichtingsjaar: 1986
Vestigingen: 1
Jaaromzet: > €5.000.000