< Terug naar alle leden

ARTIMPRESA Branche: Lifestyle en retail, Overig lifestyle en retail

Bedrijfsomschrijving

PASSIE VOOR TUINEN
Ellen Vriend
Ik ben sinds 2003 eigenaar van ARTIMPRESA en ik maak ontwerp- en inrichtingsplannen voor tuinen van zowel particulieren, bedrijven als instellingen door het hele land. Daarbij staan altijd de wensen en woonsituatie van mijn opdrachtgevers centraal. Niet alleen totale tuinplannen maar ook voor advisering en begeleiding van de uitvoering van het tuinontwerp bent u bij mij aan het juiste adres.


Mijn passie ligt bij tuinarchitectuur en het werken mét en vóór mensen om voor hen een tuin mogelijk te maken waarvan zij zeggen: "Dit is een tuin naar onze wensen; een tuin die harmonieert met wie wij zijn, onze manier van leven, maar ook met de architectuur van onze woning en de omgeving. Kortom, een tuin die ons gevoel raakt en daarmee het verschil maakt”.

Ellen's visie
Uw tuin moet spannend zijn, maar ook rust uitstralen. Als tuinontwerper zet ik mijn kennis, ervaring en creativiteit in om uw wensen en ideeën te realiseren. Zo ontstaat een bijzondere tuin die het gevoel raakt en waarin u zich thuis zult voelen. Een tuin is immers meer dan mooi of functioneel. Een tuin is emotie! Uw tuin is het verlengde van uw woon- of werkplek, een plaats om van te genieten, tot rust te komen en inspiratie op te doen. En dan zorg ik er ook voor dat de tuin het mooiste schilderij van uw woning wordt, want beleving vanuit de woning is zeker zo belangrijk als beleving vanuit de tuin zelf.
In meer dan 20 jaar heb ik een grote variatie aan tuinen qua stijlen en sferen ontworpen. Van klassieke tot hedendaagse moderne stijlen, een Engelse cottagetuin of een tuin in mediterrane of Zen sfeer. Ik laat mij graag inspireren door uw wensen. Mijn tuinontwerpen worden ervaren als functioneel, tijdloos, sfeervol, boeiend en architectonisch met oog voor details.
Mijn tuinen worden gefotografeerd door Modeste Herwig (professioneel tuinfotografe in binnen- en buitenland). Een aantal tuinen is gepubliceerd in binnen- en buitenlandse tuinbladen en tuinboeken. Meest recent is het boek Garden Design Close Up van Emma Reuss waarin 100 geselecteerde tuinen over de wereld worden getoond en beschreven. De Nederlandse tuinen die hierin zijn opgenomen zijn van Piet Oudolf, Marcel Wolterinck en mijzelf.

Studio
Stijl, sfeer en specialisme
Elk van mijn ontwerpen is anders qua stijl en sfeer. Uw wensen en omstandigheden zijn het uitgangspunt voor de creatieve invulling. Naast alle vakkennis kunnen alledaagse dingen als inspiratie dienen, maar ook werk van gerespecteerde vakmensen en kunstenaars. Denk aan bekende tuinarchitecten zoals Mien Ruys, Piet Oudolf, maar ook beroemde architecten zoals Le Corbusier, Mies van der Rohe, Frank Lloyd Wright, Rietveld en beeldende kunstenaars w.o. Henry Moore.
Als tuinontwerper kijk ik verder dan alleen bomen, heesters en vaste planten. De indeling van de ruimte is één van de meest essentiële onderdelen die het succes van de tuin bepalen. De combinatie van sfeervolle beplanting en harde materialen zoals klinkers, tegels, split, grind, verlichtingsarmaturen, plantbakken en meubilair, zijn onlosmakelijk verbonden aan een goed tuinontwerp. Ook kan de tuin aangevuld worden met op maat gemaakte elementen zoals een paviljoen, een overkapping of een tuinhuis. Het geheel in balans brengen maakt een tuinontwerp tot een waar kunstwerk. Bekijk eens voorbeelden uit mijn portfolio.

Water en andere elementen
Ik ontwerp veel vijvers in combinatie met creatieve waterlopen, vaak uitgevoerd in eigentijdse materialen. Waterornamenten laat ik op maat maken, speciaal voor u. Opvallende contrasten in vormgeving en materialen en een duidelijke structuur vormen een onderscheidend element in mijn ontwerpen. Structuur draagt bij tot een onderhoudsvriendelijke tuin. Een waterloop of waterornament kan als unieke blikvanger uw tuin een boeiende en levendige sfeer bieden. Ook een zwemvijver kan uw tuin tot een waar paradijs maken.

Proces
Om een maatwerk tuinplan te kunnen ontwerpen ontmoet ik u graag voor een diepgaand intakegesprek. In dit gesprek bespreken we uw wensen, uw ideeën en welk doel uw tuin voor u heeft zodat we beiden een goed beeld krijgen van elkaars verwachtingen.
Het proces omvat het doorlopen van een aantal fasen waarin de volgende planonderdelen tot stand komen:

- plan van indeling
- voorlopige ontwerp (VO)
- definitieve ontwerp (DO)
- beplantingsplan incl. plantoverzicht, bestellijst met specificaties en onderhoudsplan
- maten- en verhardingsplan
- bestek
- detailtekeningen
- lichtplan
Het tuinplan wordt zo gedetailleerd weergegeven en afgeleverd dat iedere vakkundige uitvoerder het plan exact kan uitvoeren zoals het bedoeld en aan u is voorgelegd.
Wanneer het tuinplan gereed is kunt u offertes bij hoveniersbedrijven aanvragen.
Omdat Artimpresa een onafhankelijke ontwerpstudio is, kan ik desgewenst hierin bemiddelen. Ook kan ik de uitvoering in het geheel of op onderdelen voor u regisseren.


Contactgegevens
Opaal 27
5629 HP Eindhoven
T: 040-2484647
I: Website

Business facts
Medewerkers: < 5
Oprichtingsjaar: 2003
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -