< Terug naar alle leden

HepaCare Branche: Industrie, Textielindustrie

Bedrijfsomschrijving

WAT
Wij verzorgen stoffering en herstoffering van fysieke hulpmiddelen voor minder validen. Zowel voor complete producten als onderdelen van hulpmiddelen.

WIE
Wij leveren aan producenten en verstrekkers van fysieke hulpmiddelen. Van daaruit vinden ze hun weg naar de vele gebruikers van fysieke hulpmiddelen.

WAAROM
Wij werken vanuit de overtuiging dat ieder mens recht heeft op een zo comfortabel, veilig en zelfstandig mogelijk leven. Daar begint alles wat wij doen.

PRODUCTEN
Materiaalbewerking op maat
In onze werkplaats kunnen wij vele soorten stoffering bewerken. De meest gebruikte materialen zijn harde en zachte stoffen zoals gecoate doeken, kunstleer en platilon. Ook hout, kunststof en metaal kunnen wij zelf of met onze partners bewerken. Voor het modelleren van materialen beschikken wij over moderne machines voor houtbewerking, stikken en computergestuurd snijden.

Met deze machines produceren wij zowel halffabrikaten (onderdelen van hulpmiddelen) als complete eindproducten. De focus hierbij ligt op producten die worden voorzien van stoffering. Wij vervaardigen nieuwe producten, maar wij verzorgen ook de herstoffering van (onderdelen) van hulpmiddelen. Zowel grote als kleine series van producten kunnen wij voor u verzorgen. Volledig maatwerk volgens uw specificaties.

De stoffering die wij leveren laat zich opdelen in de volgende productgroepen:

- Slapen: bedonderdelen, bed bescherming en speciale matrassen.
- Mobiliteit: onderdelen van hulpmiddelen voor mobiliteit zoals kindermeubilair, rolstoelen (rug, zit, polsteringen), werkbladen en douchevoorzieningen.
- Lichaamsondersteuning: diverse kussens en fixatieoplossingen, zoals heupbanden en fixatiehesjes.
- Relaxen: stoelen en zitzakken.

De producten die wij vervaardigen vinden hun toepassingen bij gebruikers van alle leeftijden, dus zeker ook voor kinderen.

KLANTEN
De producten en halffabricaten die wij leveren vallen onder de gesubsidieerde zorg zoals wettelijk verankerd in bijvoorbeeld de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Deze producten kunnen worden verkregen na bemiddeling van gemeente of zorgverzekeraar. Wij leveren onze producten alleen aan de volgende bedrijven:

- Hulpmiddelen producenten
- Hulpmiddelen verstrekkers
Wij leveren dus niet direct aan eindgebruikers en particulieren.

OVER ONS
Geschiedenis
Hepa Care Revalidatiestoffering is in 1985 opgericht als “Loonstikkerij Van Lent” in het Noord-Brabantse Geffen. De focus lag op het produceren van houten meubelen, gestoffeerd en ongestoffeerd. In de loop der jaren kreeg Hepa Care steeds vaker het verzoek om houten onderdelen van revalidatiehulpmiddelen te stofferen. Hierdoor ontstond de kennis en het netwerk voor het vervaardigen van stoffering voor fysieke hulpmiddelen. Deze expertise leidde ertoe dat de toenmalige eigenaar in de jaren ’90 besloot zich volledig te richten op producten voor minder validen en het aantal klanten in de zorg uit te bouwen. Hennie van Dinther, opvolger van oprichter Van Lent, heeft dit verder uitgebouwd. Met het motto “kwaliteit verkoopt zichzelf” is veel geïnvesteerd in het ontwikkelen van vakmanschap.

In 2019 neemt Maarten van Hest het bedrijf over. Hepa Care heeft haar vleugels uitgeslagen en zich vol overgave gericht op het verder ontwikkelen van bestaande, maar ook nieuwe producten en klantenrelaties. Intensieve samenwerking met de klant zorgt ervoor dat producten worden toegevoegd en doorlooptijden worden verkort. Ook gaat Hepa zich toeleggen op het herstofferen van middelen zodat dure fysieke middelen langdurig kunnen worden ingezet.

Missie
Ieder mens heeft recht op een comfortabel, veilig en lang zelfstandig leven. Dag in, dag uit werkt het team van Hepa Care vanuit deze stellige overtuiging bij het ontwikkelen en produceren van fysieke hulpmiddelen en onderdelen daarvan. Kwaliteit, comfort en duurzaamheid zijn hierbij de uitgangspunten. Duurzaam, omdat de producten gedurende vele jaren comfort moeten bieden, maar ook duurzaam omdat de producten zo min mogelijk het milieu moeten belasten.

Maar zorg moet ook betaalbaar zijn, dus streeft Hepa Care naar optimalisatie van producten en productieprocessen. Aan comfort en kwaliteit wordt niet getornd, dus moeten producten zo lang mogelijk inzetbaar zijn. Vanuit deze gedachte worden producten ontwikkeld maar wordt er ook steeds meer gekeken naar het hergebruik en herstoffering van bestaande producten.

Het team van Hepa Care is zeer betrokken en toegewijd. Dit wordt bevestigd door het feit dat medewerkers van Hepa Care lange dienstverbanden kennen, veelal tientallen jaren. Dat karakteriseert de betrokkenheid van de medewerkers om het goede te doen voor mensen die het nodig hebben.

Maatschappelijk Verantwoord
Uit de producten die wij vervaardigen spreekt onze passie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en onze betrokkenheid bij maatschappij. Betrokkenheid bij die mensen voor wie comfort niet op elke straathoek te koop is. Daar dragen wij graag ons steentje bij.

Maar MVO gaat verder dan alleen het goede doen voor onze eindklanten. Dit voeren wij ook door in ons pand en onze bedrijfsvoering. Zo zijn wij Erkend Leerbedrijf en maken geregeld gebruik van stagiairs met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo geven wij jongeren, maar ook ouderen de kans om ons mooie vak te leren.

Daarnaast werken wij milieubewust. Dit doen we door zelf onze stroom op te wekken met zonnepanelen en door “afval” uit ons proces ter beschikking te stellen aan partijen die daar nog iets mee kunnen. Dit is vaak de leverancier die het opnieuw kan verwerken, of andere partijen die van onze restmaterialen producten kunnen maken. Een mooi voorbeeld daarvan is het verwerken van de houtresten.


Contactgegevens
Leiweg 2 A
5386 KR Geffen
T: 073-5325032
I: Website

Business facts
Medewerkers: 10 - 25
Oprichtingsjaar: 1985
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -