< Terug naar alle leden

IGNEA Branche: Personeel & organisatie, Opleiding en coaching

Bedrijfsomschrijving

Met Ignea ben ik gestart na ruim 25 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt binnen het HR vakgebied. In mijn werk haalde ik altijd al de meeste voldoening uit het verder helpen van medewerkers in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat gaat me goed af, omdat ik makkelijk contact maak met mensen en oprecht nieuwsgierig ben naar wat iemand drijft.

Terwijl ik bezig was met het opzetten en uitvoeren van opleidingsprogramma’s en ontwikkeltrajecten voor groepen jonge en talentvolle medewerkers, merkte ik dat mensen ook vaak individueel bij mij aan het bureau stonden om het verhaal over zichzelf te vertellen dat ze elders in de organisatie niet kwijt konden. Daar kwam mijn wens uit voort om coach te worden. De tweejarige opleiding paste me perfect, het voelde als een warm bad.

Nu ik zelfstandig actief ben, richt ik me daarom op de drie activiteiten die het beste bij mij passen: het coachen van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling, het begeleiden van teams en kleine groepen bij reflectie en intervisie, en het voor organisaties ontwikkelen en uitvoeren van opleidingsprogramma’s die leiden tot échte persoonlijke groei.

Het uitvoeren van een opleidingsprogramma doe ik natuurlijk niet alleen; in de loop der jaren heb ik een mooi netwerk opgebouwd van trainers en coaches die ik allemaal persoonlijk ken en die ik graag inzet op basis van hun kwaliteiten.

Mijn vertrekpunt en waarden
Een coach moet bij je passen, of het nu om een individueel traject gaat of om een opleidingsprogramma voor een organisatie. Daarom wil ik hier wat meer vertellen over mijn vertrekpunt en de waarden van waaruit ik werk.

Alles begint voor mij met het scherp zien van de ander. Het vuur in je ogen weer te zien branden, daar gaat het mij om (vandaar mijn logo en bedrijfsnaam; ‘ignis’ is ‘vuur’ in het Latijn). Voor mij betekent dat eerst je doelen helder krijgen, vervolgens jou helpen bij het opdoen van meer zelfinzicht en daarna samen de stap zetten naar verdere ontwikkeling. Dat is waar ik voor sta en voor ga.

Mijn werk doe ik vanuit een sterke behoefte om mezelf te mogen zijn, authenticiteit dus. Daarbij ga ik aan de slag met mensen vanuit autonomie en echte verbinding, waarbij ik creativiteit en integriteit hoog in het vaandel heb staan. Dat zijn mijn waarden, en die werk ik hieronder nog wat verder uit.

Authenticiteit is voor mij het jezelf mogen, kunnen en durven zijn. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want soms weet je niet eens precies wie je bent en waar je voor staat. Dat was ook bij mij het geval: inzicht krijgen in mijn eigen patronen, overlevingsmechanismen en maskers was nodig om te komen waar ik nu ben. Met trots sta ik nu hier, en ik sta stevig. Dat gun ik jou ook. Het (stil)staan zal overigens nooit lang duren, want de reis gaat altijd verder. Op die reis wandel ik graag een eindje met je mee, om je te helpen worden wie je bent.

Autonomie is wat ik nodig heb om te kunnen functioneren. Een vorm van onafhankelijkheid en zelfstandig keuzes maken vind ik belangrijk in een traject, en daar daag ik jou ook op uit: jij bepaalt waar je voor gaat en voor staat en jij maakt je eigen keuzes in je leerproces. Graag ondersteun ik je in de zoektocht naar wat je belangrijk vindt en uiteraard help ik je om dat doel te bereiken.

Verbinding en integriteit hangen samen: mezelf verbinden kan in mijn ogen alleen als ik me integer opstel, en dat verwacht ik ook van jou. Voor mij betekent integriteit dat je eerlijk en betrouwbaar bent. Verbinding betekent voor mij dat ik je graag echt wil leren kennen voordat ik met je ga werken, dus ik besteed veel tijd aan voorbereiding en intake. Daarbij kan de conclusie ook zijn dat we geen goede match zijn; in dat geval kan ik je desgewenst doorverwijzen naar iemand uit mijn netwerk die beter bij je past.

Tot slot: bij alles wat ik doe staat creativiteit voorop. Als we aan een traject beginnen zul je merken dat ik graag tekeningen maak, en soms ook oefeningen verzin die nét even anders zijn. Niet omwille van het anders zijn, maar omdat ik dingen wil doen die echt bij je passen, die leuk en verrassend zijn en die mogelijk nieuwe invalshoeken opleveren.


Contactgegevens
Takkebijsters 72
4817 BL Breda
T: 06-53740857
I: Website

Business facts
Medewerkers: < 5
Oprichtingsjaar: 2022
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -