< Terug naar alle leden

Stichting Met Je hart Branche: Non-profit, Overig non-profit

Bedrijfsomschrijving

Met je hart maakt echt het verschil. Dat doen we door met heel ons hart waardevolle terugkerende ontmoetingen te organiseren voor ouderen die veelal in onzichtbaarheid gevoelens van eenzaamheid ervaren.

Kwetsbare mensen verbinden. Dat is onze missie. Met heel ons hart slaan we een brug tussen vergeten worden en aandacht krijgen. We zorgen ervoor dat mensen er voor elkaar zijn en dat ze elkaar ontmoeten. Wij geloven dat samen zijn en samen ondernemen het leven fijner en rijker maakt. Hier zetten we ons graag voor in. Persoonlijk en oprecht. Samen met anderen.

Doelgroep
Met je hart zet zich in voor eenzame ouderen die zelfstandig wonen, moeilijk de deur uitgaan en weinig mensen ontmoeten. De eenzaamheid wordt versterkt door bijvoorbeeld een fysieke beperking, een klein sociaal netwerk, de financiële situatie of verlegenheid en angst.

Ambitie
Landelijke bewustwording en beweging bij de burger voor het steeds groter wordende maatschappelijke probleem van eenzaamheid waar steeds meer ouderen mee kampen. Onze ambitie is om op gemeenteniveau de burgers, bedrijven en maatschappelijke instellingen met elkaar te verbinden om samen onze missie uit te dragen.

Doelstelling
Na een succesvolle start in 2013 hebben steeds meer vrijwilligers zich aan stichting Met je hart verbonden. Onze unieke formule en lokale werkwijze is de basis voor de groei van Met je hart. Onze doelstelling is om Met je hart in alle provincies en zo veel mogelijk gemeenten uit te rollen, zodat we voor nog meer zelfstandig wonende ouderen van betekenis kunnen zijn.

Met je hart een formule met impact
De kracht van onze ontmoetingen voor ouderen is dat deze structureel en terugkerend zijn. Zo ontstaat er contact met buurtgenoten, jong en oud. En zo dragen we bij aan het verzachten van eenzaamheid.

Niet eenmalig, maar structureel
Voor onze ontmoetingen nodigen we ouderen keer op keer persoonlijk uit. We zorgen ervoor dat ze opgehaald en thuisgebracht worden. We helpen mensen (letterlijk) de drempel over en geven hen de gelegenheid om in contact te komen met buurgenoten en vrijwilligers. Zo kunnen nieuwe vriendschappen ontstaan. De vriendschap tussen Riekie en Ellen is daar een mooi voorbeeld van.

Lokaal voor lokaal
Onze lokale teams van vrijwilligers brengen ouderen uit dezelfde wijk/gemeente regelmatig met elkaar in contact. Zo ontstaan er mooie verbindingen. De lokale Met je hart teams zijn in hun eigen gemeente actief, hebben een groot netwerk en werken samen met lokale partners om met heel hun hart impact te maken op het leven van eenzame ouderen in hun gemeente.

Intensieve samenwerking met zorg- en welzijnsprofessionals
Door deze intensieve samenwerking bereiken we de onzichtbare ouderen die zelfstandig wonen en gevoelens van eenzaamheid ervaren. Zorgmedewerkers signaleren eenzaamheidgevoelens bij ouderen en kunnen de eerste drempel wegnemen door ouderen te vertellen over de ontmoetingen van Met je hart.

Fondsen werven en zichtbaarheid: EET met je hart
Onze EET met je hart campagne is belangrijk voor zichtbaarheid en financiële middelen. Gedurende 6 weken in november en december vragen restaurants en food gerelateerde winkels een kleine extra bijdrage aan gasten. Hierdoor zijn lokale ontmoetingen mogelijk.

Onze ouderen geven ons een 8,8 en daar zijn we trots op
Eind 2019 onderzocht Avance de impact van stichting Met je hart voor haar ouderen. We zijn trots op de resultaten. Uit het onderzoek blijkt dat we impact leveren aan de bij ons aangesloten ouderen.

Stichting Met je hart laat ouderen die zich eenzaam voelen weer genieten en inspireert anderen om ook in actie te komen. Trotse winnaar van het Appeltje van Oranje 2019.


Contactgegevens
Clarissenstraat 16
5281 AZ Boxtel
T: 06-83491311
I: Website

Business facts
Medewerkers: 5 - 10
Oprichtingsjaar: 2013
Vestigingen: -
Jaaromzet: -