< Terug naar alle leden

Citymarketing Tilburg Branche: Marketing & communicatie, Overig marketing en communicatie

Bedrijfsomschrijving

Tilburg is een stad waar mensen gemakkelijk samenwerken en oog hebben voor elkaar (sociaal), waar verfrissende, nieuwe ideeën ontstaan (experimenteel en tegendraads), waar we de schouders eronder zetten (daadkracht), om onszelf lachen als iets anders uitpakt dan verwacht (humor), en waar mensen zich thuis voelen in een ietwat ongepolijste omgeving (rauw). Deze combinatie van eigenschappen maakt Tilburg uniek. Ze geven de stad een ongekende charme, maken van Tilburg een onderscheidend ‘merk’. In onze activiteiten en uitingen vormen deze zes eigenschappen altijd het uitgangspunt. Zo zorgen we voor een eenduidig beeld van Tilburg dat iedereen begrijpt en ervaart. We helpen Tilburgers om hun verhalen, ideeën en initiatieven te vertellen aan de rest van de wereld. Zodat zoveel mogelijk mensen Tilburg leren kennen en kiezen voor de stad.

We hebben de activiteiten op deze website ingedeeld aan de hand van onze vier doelgroepen; bollebozen, bewoners, bezoekers en bedrijven. We zijn ons ervan bewust dat er een overlap bestaat tussen de doelgroepen – een student kan immers ook bewoner zijn – maar de verdeling zorgt voor structuur en leesbaarheid.

Wij promoten Tilburg. We toetsen daarom altijd of een bepaald evenement of initiatief past binnen het merk Tilburg. We beoordelen ook of de activiteit (inter)nationaal aandacht kan verwerven voor het bijzondere karakter van de stad. In het Strategisch Plan Citymarketing 2015-2019 noemen we dat de ‘on brand/off brand-strategie’. Daarnaast werken wij altijd op basis van verhalen; samen met onze partners vertellen we verhalen die mensen bijblijven en die benadrukken hoe bijzonder Tilburg is. In het Strategisch Plan noemen wij dit ‘storytelling door partners’.

Citymarketing Tilburg bestaat uit: Marc Meeuwis, Maartje Verschure, Ben Smit, Nicole Severijns, Sanne Leenders, Tara van der Vleuten en Madeleine van Belkom. Samen met een flexibele schil aan lokale ondernemers zullen we de marketingstrategie de aankomende jaren verder vorm geven.


Contactgegevens
Burgemeester Stekelenburgplein 199 Unit 1.1.
5041 SC Tilburg
T: 06-57737846
I: Website

Business facts
Medewerkers: 5 - 10
Oprichtingsjaar: 2015
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -