< Terug naar alle leden

Latchmie Motilall

Officemanager bij Studio Mango

Stuur contactverzoek LinkedIn

Studio Mango Branche: Industrie, Ingenieursbureau

Bedrijfsomschrijving

Studio Mango is een full-service industrieel ontwerp & werktuigbouwkundig bedrijf dat innovatieve producten ontwikkelt voor een grote diversiteit aan opdrachtgevers.

We creëren mooie, onderscheidende en betekenisvolle producten, door empathie met de gebruiker en een goed begrip van onze klant en de markt. Gedreven door innovatie en met oog voor duurzaamheid en betaalbaarheid, leveren wij hoogwaardige productieklare ontwerpen.
Ons hoofdkantoor in Nederland is gevestigd in een oud klooster dat door Studio Mango is omgebouwd tot een moderne werkruimte met alle benodigde faciliteiten om ons team van ontwerpers in staat te stellen te werken aan baanbrekende innovaties.

We verwelkomen onze klanten om nieuwe en lopende projecten te bespreken in een van onze brainstormruimtes. Onze machinewerkplaats met 3D-printer, draaibanken en freesmachines stelt ons in staat prototypes te maken en te testen en kleine series te produceren.

Onze ontwerpers werken ook vaak ter plaatse of bij faciliteiten van onze klanten voor onderzoek, brainstorms, testen, fabrieksbezoeken, kwaliteitscontrole of zelfs langdurige project- en technische assistentie en beheer.

Onze diensten
Wij vertalen ideeën naar producten die passen bij onze klantenportfolio en goed te vervaardigen zijn. Ons multidisciplinaire ontwerpteam is in staat om elk aspect binnen productontwikkeling aan te pakken, waardoor we complete projecten van nul tot marktintroductie kunnen uitvoeren.

ADVIES & ONDERZOEK
De ontwikkeling van een nieuw product begint met een goed idee. Studio Mango kan helpen om een eerste idee om te zetten in een verkoopbare innovatie. Dit idee wordt ofwel door de klant voorgesteld, ofwel kunnen we samenwerken om door brainstorming en onderzoek tot kansrijke ideeën te komen.

GEBRUIKERSERVARING ONTWERP
Ontwerp van gebruikerservaringen (UX) is het overkoepelende proces dat Studio Mango gebruikt om producten te maken die gebruikers zinvolle en relevante ervaringen bieden. Het gaat om het ontwerpen van het gehele proces van verwerving en integratie van het product, inclusief aspecten van ontwerp, bruikbaarheid, functie en branding. Naast de bruikbaarheid van een product, concentreren we ons op andere aspecten van de gebruikerservaring, zoals plezier, efficiëntie en ook plezier.

CONCEPTONTWIKKELING
Een goed productontwerp is zinvol, gebruiksvriendelijk, esthetisch aantrekkelijk, produceerbaar en duurzaam. Op basis van de merkenportfolio en (financiële) wensen van onze klanten ontwikkelen we een oplossing die passend in de markt kan worden gezet en omzet kan genereren. Nadat de onderzoeksresultaten zijn samengevat in een programma van eisen, gaan we aan de slag met het genereren van ideeën. De meest kansrijke ideeën worden doorontwikkeld tot concepten, waarna een definitief concept in 3D CAD wordt uitgewerkt.

ENGINEERING & PROTOTYPING
In de laatste ontwikkelingsfase zorgt onze expertise in engineering en prototyping ervoor dat het toekomstige product passend gedetailleerd is voor serie- of massaproductie. Hiervoor gebruiken we 3D CAD-software SolidWorks en Fusion360. Indien nodig worden mechanische berekeningen en andere analyses gerealiseerd om aan functionele eisen te voldoen.

GEREEDSCHAP & PRODUCTIE
Tooling is de apparatuur die wordt gebruikt om de items te vervaardigen die zijn ontworpen en ontwikkeld. Aan het begin van elk project bepalen we samen met de opdrachtgever welke mogelijkheden er voor productie verkend moeten worden. Factoren van belang zijn: beschikbaar budget, gewenste productieprijs, productielocatie en geschatte aantallen te produceren.


Contactgegevens
Oranjeboomstraat 1c Breda
4814 EE Breda
T: 0765323579
I: Website

Business facts
Medewerkers: 25 - 50
Oprichtingsjaar: 2007
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -