< Terug naar alle leden

Robert Koelman

Manager Finance & Control bij Bossche Investeringsfonds

Stuur contactverzoek LinkedIn

Bossche Investeringsfonds Branche: Bedrijfshuisvesting, Overig bedrijfshuisvesting

Bedrijfsomschrijving

BIF
Zes private investeerders, allen succesvol ondernemer, zetten hun kapitaal, kennis en netwerk in voor veelbelovende en groeiende bedrijven in de regio Noordoost Brabant. Het Bossche Investeringsfonds heeft een omvang van € 14 miljoen en is gefinancierd door de private investeerders en de Gemeente ‘s-Hertogenbosch. BIF heeft een duidelijke lange termijn focus en helpt ondernemers bij het aanbrengen van een groeiversnelling.

Focus
BIF participeert in de vorm van een aanzienlijk minderheidsaandeel (20-49%) in bedrijven met:
o een groeipotentieel en omzet > €500.000,- (post start-up)
o een krachtig managementteam met een sterke groeiambitie, dat open staat voor coaching en begeleiding vanuit BIF
o een kapitaalbehoefte vanwege groei of overname
o vestiging in de regio ‘s-Hertogenbosch, Oss of Veghel.

Regio ’s-Hertogenbosch
BIF focust zich op bedrijven uit de omgeving ‘s-Hertogenbosch. Hier vallen de volgende 14 gemeenten onder: ‘s-Hertogenbosch, Meierijstad, Oss, Uden, Bernheze, Vught, Sint-Michielsgestel, Boekel, Boxtel, Heusden, Haaren, Landerd, Maasdriel en Zaltbommel.

Coaching
Wij vinden het belangrijk te kunnen bieden waar een managementteam en de onderneming behoefte aan heeft en dat is meer dan kapitaal alleen. Middels een investering vanuit BIF kan jouw onderneming rekenen op onze actieve betrokkenheid. Vanzelfsprekend wordt de coach gekozen die het beste bij de onderneming past; niet alleen op basis van kennis, ervaring en netwerk, maar ook op basis van behoefte en persoonlijke klik.

De coaches zijn allen zelf ondernemer (geweest) met een succesvolle staat van dienst. Ons team heeft ruime ervaring in verschillende sectoren, waaronder voedingsmiddelen, consumentengoederen, chemie, gezondheidszorg, transport en logistiek en ICT / Artificial Intelligence. Hierdoor weten we precies wat er bij jouw onderneming speelt en wat er voor nodig is om succesvol te zijn.

De intensiteit van de coaching is afhankelijk van de uitdagingen die er spelen. Denk hier bijvoorbeeld aan uitdagingen op het vlak van strategie, marketing, HR en financieel. Essentieel is dat we niet op de stoel van de ondernemer gaan zitten. Op deze manier werken we samen als team aan groei en succes.

Participeren
BIF biedt kennis, netwerk, kapitaal en long-term commitment. Wij gaan voor een lange termijn verbintenis, omdat wij vinden dat een onderneming gebaat is bij een lange-termijn-relatie met haar investeerder. Dit commitment krijgt de onderneming dan ook van ons, net als een actief aandeelhouderschap, een betrokken coach en ervaren sparringpartner met een krachtig netwerk voor het managementteam.
BIF investeert altijd in de vorm van aandelenkapitaal. Het minimale investeringsbedrag is €500.000,-. Wij werken voor grotere investeringen samen met co-investeerders, waarbij het streven is dat de ondernemers de meerderheid van de aandelen behouden.


Contactgegevens
Veemarktkade 8
5222AE 's Hertogenbosch
T: 0610904342
I: Website

Business facts
Medewerkers: < 5
Oprichtingsjaar: 2016
Vestigingen: -
Jaaromzet: -