< Terug naar alle leden

Gerard de Leede

CTO bij Solarge

Stuur contactverzoek LinkedIn

Solarge Branche: Bedrijfshuisvesting, Klimaattechniek

Bedrijfsomschrijving

"Solarge wil met haar nieuwe solar technologie op een duurzame wijze bijdragen aan de versnelling van de energietransitie"

Met deze missie startte Solarge begin 2018 met de ontwikkeling van lichtgewicht photovoltaïc (PV) modules vanuit een initiatief van bouwbedrijf Heijmans, TNO, kennisinstituut Solliance en kunststoffabrikant SABIC. De bundeling van kennis als gevolg van dit initiatief is uniek en het resultaat is een geheel nieuwe kijk op de constructie en toepassing van PV modules.

Technologie van Nederlandse bodem
Door gebruik te maken van vezelversterkte polymeren en een speciaal door SABIC voor dit doeleind ontwikkelde set materialen ontstond de basis voor de techniek om lichtgewicht PV modules te produceren. Deze vernieuwende techniek om PV modules te produceren laat onverlet dat Solarge de best presterende zonnecellen toepast in haar modules. De door Solarge ontwikkelde technologie biedt tevens vorm-flexibiliteit voor floating PV toepassingen en op maat gemaakte in-dak of geïntegreerde dak-oplossingen (BIPV).

Solarge is gevestigd in Eindhoven en maakt gebruik van het uitgebreide netwerk van high tech bedrijven dat hier sinds lange tijd gevestigd is. Solarge heeft een R&D/productiefaciliteit in Eindhoven en ontwikkelt momenteel een volautomatische productielijn voor volume productie die medio 2021 in bedrijf zal worden gesteld.
Fiscaal voordeel met circulaire zonnepanelen van Solarge
De zonnepanelen van Solarge zijn opgenomen op de Milieulijst 2020 waardoor een ondernemer kan profiteren van groot fiscaal voordeel wanneer deze panelen worden aangeschaft. Binnen de regeling Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (Vamil) kan men 75% van de investering op een willekeurig moment afschrijven, hierdoor wordt de fiscale winst verlaagd en hoeft er minder inkomsten- en vennootschapsbelasting betaald te worden.

Solarge Visie duurzaamheid
Het proces en de materialen welke nodig zijn om zonnedaken en zonnemodules te fabriceren, moeten volgens de visie van Solarge volledig circulair worden. Niet alleen circulair, maar ook met een zo laag mogelijke footprint. Dat zijn van meet af aan de criteria geweest voor ons ontwerpproces. Het allerbelangrijkste aspect daarbij is dat alle gebruikte bronnen niet uitgeput mogen raken.

Na einde levensduur kunnen de Solarge PV modules worden ingenomen en volledig hergebruikt worden om nieuwe PV modules van te produceren. Ook de dragende structuren voor zonnedaken voor woningen die Solarge momenteel ontwikkelt met partners voldoen aan de circulariteitscriteria. Maar het kan en moet zelfs nog veel beter dan dat. Daarom werkt Solarge aan een aanpak.


Contactgegevens
Marconilaan 8
6003 DD Weert
T: 0623113126
I: Website

Business facts
Medewerkers: 10 - 25
Oprichtingsjaar: 2018
Vestigingen: -
Jaaromzet: -


Solarge