< Terug naar alle leden

Henny De la Roy

Eigenaar bij VDG De la Roy

Stuur contactverzoek LinkedIn

VDG De la Roy Branche: Industrie, Overig industrie

Bedrijfsomschrijving

Wij zijn De la Roy, EPS-specialist.

Samen met Unibouw, Havebo, Città Romana en Bouwgrondvinden.nl vormen we de Van Dijk Groep. Wij denken in mogelijkheden. Heb je een ontwerp? Of misschien alleen nog maar een idee voor een product van piepschuim? De la Roy denkt als specialist graag met je mee. Neem contact met ons op en ontdekt wat we voor je kunnen betekenen.

Wij zijn De la Roy.
Geen ontwerp is ons te gek. Als specialist in het bewerken en contoursnijden van tempex realiseren we de meest complexe producten. Maar zo begon het niet, ruim zestig jaar geleden. De la Roy werd opgericht als isolatiebedrijf van koud- en warmwaterleidingen. Later kwam daar de handel in onder meer isolerende dakplaten, vloerplaten en spouwplaten bij. Na de samenwerking in 2007 met Hendrik van Dijk (oprichter Unidek) en de aanschaf van een contoursnijmachine ging onze designafdeling pas echt groeien. Sindsdien voeren we met trots de naam De la Roy Isolatie & Design.

Het begin van De la Roy
In 1959 start Wiel de la Roy zijn bedrijf W.J. De la Roy B.V. aan de Gasstraat in Venray. Hij isoleert koud- en warmwaterleidingen voor grote ondernemingen als Rank Xerox, Océ, DSM en tuinders in de omgeving. Al snel koopt hij de naastgelegen oude gasfabriek om isolatiemateriaal voor leidingen en ketels op te kunnen slaan. Als het pand door een brand totaal verwoest wordt, laat De la Roy zich niet uit het veld slaan. Hij bouwt het magazijn opnieuw op met de schoongemaakte stenen en bouwt daar ook een nieuw woonhuis bij. Intussen neemt de hoeveelheid werk enorm toe. Met de opkomst van de agrarische sector voegt De la Roy ook stalisolatie aan het portfolio toe. Niet veel later komen daar de isolatiewerkzaamheden voor utiliteits- en woningbouw bij.


Handel in isolatiematerialen
Rond 1970 breidt Wiel de la Roy zijn bedrijf uit met de handel in isolatiematerialen. Hij schaft een professionele freesmachine aan die twee groeven kan maken in tempexplaten. Dit verbindingssysteem voorkomt een koudebrug tussen isolatieplaten. Ideaal voor koel- en vriescellen. De vraag naar isolatiematerialen vanuit de utiliteits- en woningbouw groeit nog steeds. In 1974 bouwt De la Roy een grote nieuwe bedrijfshal van 1250 vierkante meter. Vrachtwagens rijden af en aan. Halverwege de jaren tachtig onderscheidt De la Roy zich in de markt met isolatiemateriaal op maat voor de bouw.


Een nieuwe koers
In 1977 vindt er een tragisch vliegtuigongeluk plaats op Tenerife. Wiel en zijn vrouw Annie komen daarbij om het leven. Ze laten vijf kinderen achter. Het bedrijf gaat door onder leiding van Ria Latimer, de zus van Wiel, en haar man Andy. Opa en oma De la Roy nemen de zorg van de kinderen op zich. Begin jaren negentig voegt Henny, de zoon van Wiel en Annie, zich als bestuurder bij het bedrijf. Hij besluit zich met De la Roy te specialiseren in EPS-maatwerk. Hij schaft snijmachines aan waarmee alle vormen in het piepschuim gesneden kunnen worden, zoals decoratie en belettering voor interieur- en decorbouw. In 2007 komt er een nieuw bedrijfspand aan de Industriestraat in Venray en verandert de bedrijfsnaam in De la Roy Isolatie & Design. Vanaf dit moment is Hendrik van Dijk nauw betrokken bij De la Roy en wordt er al veel samengewerkt met Havadi. Zij beschikken over een 3D-freesmachine en een spuitcabine. Een gouden combinatie met de contoursnijmachines van De la Roy. Op 1 januari 2010 verhuizen we naar Gemert. Maar al snel werd ook hier de jas te krap. Daarom zitten we sinds september 2019 samen met de andere bedrijven van de Van Dijk Groep (VDG) in een splinternieuw duurzaam pand aan de Industrieweg in Gemert. Hier werken we met vijftien mensen aan de meest complexe objecten van tempex.

Wij nemen onze verantwoordelijkheid.
Duurzaam ondernemen vinden we belangrijk. Daarom recyclen we onze eigen EPS restanten en is ons pand volledig energieneutraal. Ook steunen wij het Hendrik van Dijk Fonds, opgericht in naam van de grondlegger van de Van Dijk Groep. Het fonds levert een wezenlijke en controleerbare bijdrage aan bouwkundige en infrastructurele projecten voor algemeen nut in derdewereldlanden.


Contactgegevens
Industrieweg 46
5422 VK Gemert
T: 0492-370067
I: Website

Business facts
Medewerkers: 25 - 50
Oprichtingsjaar: 1959
Vestigingen: -
Jaaromzet: €2.500.000 - €5.000.000