TSG Group: Daar houden ze juist van

Wat doet een specialist in complexe webapplicaties bij een groep die zich bezighoudt met engineering voor bedrijven in de hightech machinebouw en productontwikkeling? Rob Schröter van Finetic en Johan van Lieshout van TSG Group leggen uit dat de raakvlakken groot zijn.


Wo 31 Mrt 2021

Finetic is onderdeel van TSG Group waarvan ook Essempio (voor productontwikkeling en realisatie), Innoteq (ontwerp en bouw van machines en tools) en TSG Engineering (engineering en consultancy) deel uitmaken. Rob is general manager van Finetic, Johan is algemeen directeur van TSG Group. Rob is een designer met veel IT-kennis, Johan is opgeleid in mechanica en mechatronica. Rob: ‘We vullen elkaar aan.’ Johan: ‘Ik ben geen IT-man, maar weet wel wat ze kunnen. Soms blijkt een opdracht uitdagender dan ik dacht. Maar daar houden ze bij Finetic juist van.’ Onder andere organisaties in de hightech machinebouw, healthcare, onderwijs en mobility zijn opdrachtgever van TSG Group.

Uitdaging en afwisseling
De uitdaging bij Finetic zit bijvoorbeeld in de balans tussen ontwerp, functionaliteiten beheer. Rob: ‘Geregeld komen opdrachtgevers bij ons met complexe vraagstukken. Ze hebben webapplicaties laten ontwikkelen die er prachtig uitzien, maar die veel te complex zijn om intern beheerd te kunnen worden. Wij zorgen ervoor dat techniek en vormgeving elkaar versterken met behulp van het door ons ontwikkelde Wenetic CMS. Hiermee kunnen complexe websites eenvoudig en ook veilig beheerd worden.’ Enthousiast doorpratend geeft hij een voorbeeld: ‘Voor opdrachtgever VDL Group beheren we bijvoorbeeld 85 websites vanuit één CMS. Dit soort complexe klussen vinden we leuk. Ook helpen we technische bedrijven met hun online marketing en ontwikkelen en beheren we maatwerk applicaties.’ Daarnaast koppelt Finetic webapplicaties op een veilige manier met externe datasystemen zoals bijvoorbeeld HR en ERP systemen.

Internet of Things
TSG Group en Finetic vullen elkaar aan als het gaat om het slimmer maken van machines en producten. Internet of Things (IoT) speelt hierin een grote rol. Johan: ‘Machine- en productontwikkeling en webdevelopment groeien steeds meer naar elkaar toe. Bij machines en producten kunnen we steeds meer data uitlezen en tonen op handige dashboards. De informatie die dit oplevert, geeft nieuwe inzichten in het gebruik en proces, maar kan ook gebruikt worden om voorspellingen te doen over de toekomst. Bijvoorbeeld wanneer preventief onderhoud nodig is of over de levensduur van een machine. En dat kan dan weer kostenbesparend werken. Inzicht in big data levert veel voordelen op.’

Tekst: Jeanette van Haasen
Fotografie: Kees Bennema

< Alle nieuwsberichten