Van Belzen training: Wees niet bang voor een afwijzing

‘De taart wordt kleiner en ieder wil zijn stuk. Investeer in jezelf. juist nu.’ Gerben van Belzen (38) legt uit waarom een training acquisitie geen overbodige luxe is. Verkoop is een vak apart. Een vak dat je moet verstaan om je taartpunt te behouden. niet iedere ondernemer of professional is van nature ook een verkoper. Maar met de juiste training kom je een heel eind.


Uitgave: Jan-Feb 2013
Thema’s: Commerciële vaardigheden Training

Gerbens grootste drive is uitvinden hoe een mens of groep in elkaar zit. Wanneer hij vertelt over de kleuren van mensen, lijkt het bijna of hij hun aura leest. Het blijkt echter om een doortimmerd psychologisch model te gaan. Elk type mens, vaak behorend tot een voor hem kenmerkende beroepsgroep, heeft een andere kleur of karakter. Die om een eigen benaderingswijze vraagt. Een goede acquisiteur ziet de kleur van zijn klant en past zich daarop aan. ‘Klanten willen niets verkocht krijgen. Ze willen geholpen worden bij het kopen. Ga, in figuurlijke zin, naast je klant zitten en sluit je aan. Spoor zijn pijn op. Maak zijn impliciete behoefte expliciet!’

Entertrainer
Gerben is afgestudeerd Arbeids- en Organisatiepsycholoog. Na een aantal jaren als consultant en (interim)manager gewerkt te hebben, kwam hij erachter dat training geven zijn ware passie is. Hij volgde een post-hbo opleiding bij één van de beste opleidingsinstituten voor trainers. Schertsend noemt hij zichzelf ‘entertrainer’. Hij vindt het heerlijk om zijn kennis energiek over te brengen, zodat de deelnemers na afloop supergemotiveerd verder kunnen. Met een team van vijf freelancers, ieder met een eigen specialisme, richt zijn bedrijf zich puur op het geven van commerciële trainingen.

Angst
Waarom kan het lastig zijn om klanten te werven? ‘Het heeft wel wat weg van versieren. Vaak is men onzeker uit angst voor afwijzing. Heel menselijk. Ik reik vaardigheden aan die deze angst wegnemen en waardoor mensen acquireren leuk gaan vinden. Want dat is het!’ Op het moment ontwikkelt Gerben een techniek die hij ‘Blended Learning’ noemt, waardoor lesstof beter eigen gemaakt wordt. De trainer is een fanatiek blogger en als auteur bezig met het schrijven van een boek over acquireren. Ook zijn hobby karakteriseert Gerbens drive om mensen te enthousiasmeren en inspireren. Maar dan als zanger.

< Alle thema's