Kleine wasjes, grote wasjes

Wilt u uw kop ook wel eens in het zand steken voor wat er allemaal in de wereld gebeurt? Oekraïne, IS of de Ebola-epidemie; je wordt er soms een beetje moedeloos van. Maar je zult er als mens en samenleving toch mee moeten dealen.


Uitgave: Sept-Okt 2014
Thema’s: Big Data Ondernemen

En dan is daar ook opeens het nieuwe fenomeen ‘Big data’ waar we ons als ondernemer mee bezig moeten houden. Is het een hype of modewoord? Of was het er altijd al en is het alleen iets complexer geworden? Tijdens het BOB Debat over dit onderwerp hadden we deelnemers uit verschillende disciplines aan tafel. We spraken over marketing- en communicatie kansen, over juridische en ethische vragen en over ICT mogelijkheden en beperkingen. De discussie is extra actueel nu er plannen zijn bij Tilburg University en TU Eindhoven om in ‘s-Hertogenbosch een zogeheten Graduate School voor masteropleidingen op het gebied van data science te starten. 

Duidelijk is dat de invloed van big data een nieuwe realiteit is waar je als ondernemer mee aan de slag moet. Zie het als een middel en kans om je te onderscheiden. En of het nu small data of big data zijn; laat maar lekker draaien.

< Alle thema's