Aankondiging samenwerking Universal IT en Nippur

Universal IT en Nippur bieden vanaf 1 oktober 2018 samen BI-, Big Data en Data Science-diensten via de cloud.


Do 11 Okt 2018

Bedrijven hebben steeds meer behoefte aan slimme rapportages en advanced analytics om hun doel te bereiken. Voor een snelle en succesvolle implementatie van een data-driven-strategie is nu nog veel specialistische kennis, tooling en hardware nodig. Veel organisaties die de stap willen maken, schrikken terug voor de complexiteit en de mogelijk daarmee samenhangende hoge investeringen. Universal IT en Nippur bieden daarom gezamenlijk een cloud-platform voor data solutions. Bedrijven hebben zo toegang tot specialistische kennis van data en diensten, zonder hoge investeringen vooraf.

De samenwerking tussen beide bedrijven komt niet als een verrassing. Universal IT is al jaren de vaste cloud-leverancier van Nippur. Daarnaast hebben zij recent samengewerkt om studenten van de ‘Jheronimus Academy of Data Science’ te ondersteunen, door ze toegang te geven tot relevante data voor hun studie.

De intensievere samenwerking is de logische volgende stap waarmee een laagdrempelige en intelligent dataplatform wordt geboden. Nippur adviseert over het gebruik van de aanwezige diensten en implementeert de datalogistieke keten. Universal IT ontzorgt door te zorgen voor een up-to-date, schaalbaar en geconfigureerd platform. Door gebruik te maken van de cloud technologie van Microsoft beschikt het platform over alle hulpmiddelen die nodig zijn voor een robuuste data architectuur. Onze data scientists ontwikkelen modellen waarmee je bestaande hypotheses kunt toetsen en zij ontdekken mogelijk nieuwe verbanden waarvan je het bestaan nog niet wist. Doordat je betaalt voor wat je gebruikt en nodig hebt blijft de investering in lijn met jouw business case.

Feestelijke start
Op 21 november vieren ze deze stap met een feestelijke start in het WTC Arnhem. Van 15:00 tot 18:00 uur presenteren zij hun platform, een mooie praktijk case en gaan zij in op de technische mogelijkheden voor bedrijven die de volgende stap in data solutions willen zetten. Uiteraard sluiten ze af met een borrel, om de samenwerking te vieren. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om dit evenement bij te wonen. Aanmelden kan via de website van Nippur. Plaatsen zijn beperkt, dus zij adviseren om je tijdig aan te melden.

< Alle nieuwsberichten