Badkamerindelingen die ruimte optimaal benutten bij verbouwingen

Een badkamer verbouwen is vaak een puzzel. Je wilt comfort, maar ook dat elk hoekje nut heeft. Hoe pak je dit nu slim aan zonder dat het te vol voelt? Er zijn innovatieve oplossingen die deze uitdagingen kunnen verlichten en je helpen om het meeste uit je ruimte te halen zonder een gevoel van benauwdheid te creëren.


Do 7 Dec 2023

Nieuwsgierig geworden? Lees de tips in deze blog!

 

Het subtiele verschil van douchewanden

Douchewanden zijn vaak een onderschat element in de badkamer. Deze wanden, vooral de transparante varianten, kunnen een wereld van verschil maken. Ze bieden niet alleen privacy tijdens het douchen, maar kunnen de perceptie van ruimte in de badkamer veranderen. Door voor een heldere glazen wand te kiezen, krijgt de kamer een open uitstraling waardoor het lijkt alsof er meer ruimte is dan er in werkelijkheid is. Bovendien zorgt het voor een minimalistische uitstraling, wat tegenwoordig helemaal in is. Voeg daarbij het voordeel van gemakkelijk onderhoud en je hebt een winnende combinatie voor elke moderne badkamer.

 

De elegantie van een inloopdouche

Als je ooit het genoegen hebt gehad om een inloopdouche te gebruiken, weet je hoe revolutionair dit ontwerp kan zijn. Niet alleen ziet het er stijlvol uit, maar het maakt ook een efficiënt gebruik van ruimte mogelijk. Het open ontwerp, zonder deuren, zorgt voor een goede overgang tussen de doucheruimte en de rest van de badkamer. Het kiezen van de juiste tegels kan dit effect verder versterken, waardoor de badkamer groter en luchtiger aanvoelt. Een extra voordeel: het ontbreken van deuren maakt de schoonmaak een stuk eenvoudiger. Denk hierbij aan minder hoekjes waar schimmel of zeepresten zich kunnen ophopen.

 

De kunst van opbergen

Een rommelige badkamer kan direct kleiner aanvoelen, ongeacht de werkelijke grootte. Het integreren van slimme opbergoplossingen kan hierbij een groot verschil maken. Hangende kastjes, planken en ingebouwde nissen zijn niet alleen praktisch voor het opbergen van je dagelijkse benodigdheden, maar ze helpen ook de vloer vrij te houden wat bijdraagt aan een ruimtelijker gevoel. Denk ook aan multifunctionele oplossingen zoals een spiegelkast. Hierin kun je al je toiletartikelen netjes ordenen en tegelijkertijd de ruimte optisch vergroten door het reflecterende oppervlak van de spiegel.

 

Aan het werk!

De badkamer is een van de meest gebruikte ruimtes in een huis en verdient daarom extra aandacht tijdens een renovatie. Met de juiste keuzes en een beetje creativiteit kun je jouw badkamer die gewenste make-over geven. Zo wordt je badkamer een plek waar je niet alleen snel even doucht, maar waar je echt even tot rust kunt komen. Veel succes met de verbouwing!

< Alle nieuwsberichten