BBLeap in Tilburg Rabo Starter van het Kwartaal

Innovatie in de landbouw, een noodzaak om ervoor te zorgen dat we ook in 2050 de 9 miljard monden die de wereld dan rijk is te kunnen voeden. BBLeap is verkozen tot de 22ste Rabo Starter van het Kwartaal. Het bedrijf ontwikkelt een systeem om akkerbouwgrond tot op de plant nauwkeurig te besproeien.


Di 21 Jan 2020

Ondernemer Martijn van Alphen besloot na ruim twintig jaar werkzaam te zijn geweest in de landbouwmachine industrie dat de echte innovatie alleen maar plaats kon vinden buiten de corporate structuur waar hij zich bevond. De potentie van de technologie was te groot om te laten liggen. Waar de technologie eerder bijzaak was ter verbetering van de landbouwmachines is dezelfde technologie nu hetgeen waar zijn onderneming om draait. 

Boeren op plantniveau
BBLeap claimt met haar technologie te kunnen ‘boeren op plantniveau’. Door de nauwkeurigheid van de apparatuur kunnen boeren hun land nog nauwkeuriger bespuiten dan op het niveau van conventionele landbouw en is zelfs nog preciezer dan ‘precisie landbouw’. Zo kan een boer tot wel 94 procent aan bestrijdingsmiddelen besparen met het gebruik van het systeem. Beter voor het milieu, grotere oogstopbrengsten én kostenefficiënter voor de boer. Door het gebruik van de technologie kunnen boeren effectiever en met meer respect voor de natuur ons eten verbouwen.

De start van een wereldwijde onderneming
Met het vertrouwen van zijn vroegere baas en de hulp van een van zijn mede-ontwikkelaars startte Martijn met deze twee compagnons BBLeap. De eerste praktijktesten van het systeem zijn veelbelovend. De planning is om in april het product op de markt te hebben.

Banking for Food
De Rabobank ziet het als haar opdracht om bij te dragen aan het duurzamer voeden van de wereld, door economisch succes en groei te faciliteren van klanten en de gemeenschappen waarin ze opereren. Rabobank is dan ook trots om BBLeap uit te mogen roepen tot Rabo Starter van het Kwartaal. Met de technologie van BBLeap zetten we een extra stap in het verduurzamen van de voedselketen wereldwijd.

Startende ondernemers een extra zetje geven
Vier keer per jaar organiseert Rabobank Tilburg en omstreken de Rabo Starter van het Kwartaal verkiezing. Drie genomineerde starters worden uitgenodigd om hun bedrijf op een originele manier te presenteren. De winnaar ontvangt via lokale media een pr-boost en wordt geholpen met het vergroten van zijn of haar netwerk.

Op www.rabo.nl/tilburg/startervanhetkwartaal lees je meer over de verkiezing en hoe je als startende ondernemer genomineerd kunt worden.

< Alle nieuwsberichten