Begonnen met ondernemen? Deze verzekering is onmisbaar

Wanneer je in loondienst werkt, hoef jij je in principe geen zorgen te maken als je arbeidsongeschikt raakt. Jouw werkgever is hier namelijk verantwoordelijk voor. Ga je als zelfstandig ondernemer aan de slag? Dan is dit niet langer het geval. Je moet dan namelijk jouw eigen boontjes doppen. Het is dan ook belangrijk om je goed te verzekeren.


Ma 20 Jun 2022

Als ondernemer kun je verschillende verzekeringen afsluiten. Toch is er één verzekering onmisbaar: de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Omdat deze verzekering niet verplicht is, sluit lang niet iedere ondernemer hem af. Zonde, want dit kan je duur komen te staan. Twijfel je over een arbeidsongeschiktheidsverzekering? In deze tekst vertellen wij je alles wat je hierover moet weten, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

De meeste zelfstandig ondernemers hebben wel eens van een arbeidsongeschiktheidsverzekering gehoord. Toch weet lang niet iedere ondernemer het fijne van deze verzekering. Als je niet weet wat een arbeidsongeschiktheidsverzekering is, sluit je hem waarschijnlijk ook niet af. Daarom geven we je hier eerst wat tekst en uitleg over deze verzekering. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je verzekerd van een maandelijkse uitkering als je door ziekte, een burn-out, zwangerschap of een ongeval (tijdelijk) geen inkomen meer hebt.

Heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten en raak je arbeidsongeschikt? Dan weet je zeker dat er iedere maand geld binnenkomt. Hierdoor kun je jouw vaste lasten blijven betalen, zoals de hypotheek op een bedrijfspand of jouw woning. De kans dat je failliet gaat is hierdoor een stuk kleiner en dat is vast en zeker een geruststellende gedachte.

Wat wordt er wel en niet gedekt?

Als je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt afgesloten en tijdelijk niet meer kunt werken, denk je mogelijk dat je standaard een uitkering krijgt. Toch is dit niet altijd het geval. Benieuwd waar je precies voor verzekerd bent? Wij zetten het hieronder voor je op een rijtje.

  • Arbeidsongeschiktheid door lichamelijke en psychische klachten.
  • Tijdens zwangerschap, vanaf 1 jaar na afsluiten van de verzekering.
  • Persoonlijke begeleiding bij arbeidsongeschiktheid.
  • Arbeidsongeschiktheid door een ongeluk of ongeval: ook tijdens het sporten, op vakantie of thuis.
  • Eenmalige uitkering tijdens adoptie- of pleegzorgverlof en orgaandonatie.

Er zijn ook situaties waarin je geen recht hebt op een uitkering. Zo keren de meeste verzekeraars bijvoorbeeld geen geld uit als je minder dan 25% arbeidsongeschikt bent. Als je arbeidsongeschikt bent geraakt door drugs of alcohol hoef je ook geen uitkering te verwachten. Dit geldt bovendien voor arbeidsongeschiktheid door grove schuld of opzet.

Verzeker jouw personeel voor arbeidsongeschiktheid

Heb je personeel in dienst? Dan is het verstandig om hen te verzekeren voor arbeidsongeschiktheid. Als werkgever ben je namelijk verantwoordelijk voor werknemers die in de Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) terechtkomen. De eerste 10 jaar ben je verplicht om de WGA-uitkering te betalen. Omdat dit op kan lopen tot een behoorlijk bedrag, zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om dit allemaal zelf op te hoesten. Gelukkig hoeft dit ook niet, want als werkgever kun je een WGA Eigenrisicodragersverzekering afsluiten voor jouw werknemers. Bij arbeidsongeschiktheid van een werknemer wordt de WGA-uitkering uitgekeerd door de verzekeraar.

< Alle nieuwsberichten