Bereid je bedrijf voor op de toekomst

Een bedrijf moet denken aan de toekomst. Als een bedrijf dat niet doet, kan dat invloed hebben op de klanten. Een belangrijk punt voor bedrijven zijn elektrische auto’s. Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto, omdat het beter is voor het milieu. De overheid probeert dit dan ook om die reden te stimuleren.


Di 20 Sep 2022

 

Maar wat heb je nodig als bedrijf voor elektrische auto’s? Het antwoord op deze vraag kan je hieronder vinden. 

Zakelijke laadpalen

 

Doordat steeds meer mensen kiezen voor elektrische auto’s is de kans groot dat een paar werknemers een elektrische auto hebben. Daarnaast zullen zelfs klanten naar het bedrijf reizen in een elektrische auto. Om het leven voor deze mensen een stuk makkelijker te maken, kan je het beste gaan investeren in zakelijke laadpalen waar deze mensen gebruik van kunnen maken.

 

Op het moment dat je op zoek gaat naar een bedrijf die bijvoorbeeld een load balancing laadpaal kan installeren, zal er eerst een gesprek plaatsvinden over een aantal belangrijke zaken. Het bedrijf moet onder andere weten hoeveel laadpalen jij precies wil laten plaatsen. Daarnaast moet het bedrijf op de hoogte zijn van de stroomcapaciteit. Het is niet de bedoeling dat de laadpalen leiden tot stroomuitval. Nadat alle punten zijn besproken, volgt een offerte voor de installatie van de laadpalen.

 

Handige subsidies

 

Sommige bedrijven zijn er nog niet van op de hoogte dat een laadpaal zakelijk subsidies kan opleveren en dat is natuurlijk zonde. Als jij dus wil investeren in laadpalen, dan is het belangrijk dat je kijkt of je een subsidie daarvoor kan krijgen. De bekendste subsidie heet de Milieu-investeringsaftrek, maar staat meer bekend als MIA.

 

Doordat je laadpalen wil plaatsen voor elektrische auto’s betekent het dat jij bezig bent met investeringen in milieuvriendelijke technieken. Daar is de overheid dol op. Als het bedrijf voldoet aan alle eisen, dan kan er een investeringsaftrek plaatsvinden. Dit betekent dat jij minder geld hoeft te betalen voor de laadpalen voor elektrische auto’s. Handig, toch?

 

Beste voordelen

 

En wat zijn dan de voordelen van zakelijke laadpalen? Een belangrijk voordeel is dat jij de regie in handen hebt over de laadtarieven van de laadpaal. Hieronder kan jij het gunstig maken voor de werknemers, maar natuurlijk ook de klanten die met een elektrische auto jouw bedrijf komen bezoeken.

 

Daarnaast heb jij inzicht in het gebruik van de laadpalen. Jij kan namelijk bijhouden welke persoon op welk moment de laadpaal gebruikt. Verder is het vooral handig dat alle laadpalen worden gekoppeld aan één systeem waardoor je dus ook een goed overzicht krijgt van de hele situatie. Het laatste voordeel in deze rij is natuurlijk dat je zelfs subsidies kan krijgen als je gaat investeren in laadpalen.

 

< Alle nieuwsberichten