Bestelauto goedkoop verzekeren? Zo pak je het aan

Omdat je maandelijks premie betaalt voor zo’n verzekering, wil je misschien geen al te dure bestelautoverzekering afsluiten. Gelukkig hoeft dit ook niet, want er zijn manieren waarop je jouw bestelauto goedkoop kunt verzekeren. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Je leest het in deze tekst.


Wo 25 Jan 2023

Net als personenauto’s geldt ook voor bestelauto’s dat je ze moet verzekeren voordat je ermee de openbare weg op mag. Omdat je maandelijks premie betaalt voor zo’n verzekering, wil je misschien geen al te dure bestelautoverzekering afsluiten. Gelukkig hoeft dit ook niet, want er zijn manieren waarop je jouw bestelauto goedkoop kunt verzekeren. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Je leest het in deze tekst.

Verzeker je bestelauto alleen voor wettelijke aansprakelijkheid
Wie op zoek gaat naar een bestelautoverzekering, ontdekt snel genoeg dat je zo’n voertuig op verschillende manieren kunt verzekeren. Bij vrijwel iedere verzekeraar kun je kiezen uit WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Als je niet onnodig veel premie wilt betalen, verzeker je het voertuig alleen voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Dit is namelijk de goedkoopste bestelautoverzekering. De lage premie is een voordeel, maar een WA-verzekering heeft ook nadelen. Zo is de dekking bijvoorbeeld niet bijzonder uitgebreid. Verzeker je jouw bestelauto alleen voor de wettelijke aansprakelijkheid? Dan ben je alleen verzekerd voor schade die je met het voertuig bij anderen aanricht. Schade aan de bestelauto zelf wordt niet vergoed.

Als je jouw bestelauto liever beter wilt verzekeren, kies je voor WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco. Bepaalde schade aan het voertuig wordt dan ook vergoed. Kies je voor WA + Beperkt Casco? Dan keert de verzekeraar ook geld uit als de schade ontstaan is door brand, storm, hagel of inbraak. Wanneer je voor WA + Volledig Casco kiest, is ook schade door een botsing, aanrijding en vandalisme verzekerd. Het nadeel van een betere verzekering is dat je ook een hogere premie betaalt.

Laat aanvullende verzekeringen links liggen
Iedereen die een bestelauto wil verzekeren, moet één van de drie bovenstaande dekkingen kiezen. Daarnaast kun je nog aanvullende verzekeringen afsluiten. Jij kunt je bijvoorbeeld aanvullend verzekeren voor pechhulp, maar ook voor motorrijtuigen rechtsbijstand. Als je aanvullende verzekeringen afsluit, verzeker je jouw bestelauto, de bestuurder en eventueel andere inzittenden (nog) beter. Doordat je beter verzekerd bent als je aanvullende verzekeringen afsluit, stijgt de premie. Wil je goedkoop een bestelauto verzekeren? Dan kun je dergelijke verzekeringen beter links laten liggen.

Vergelijk autoverzekeringen met elkaar
Bij veel verzekeraars kun je een bestelauto op dezelfde manieren verzekeren. Daarom denk je misschien dat er weinig verschil zit in de prijs. Dit is een misvatting, want de premie ligt bij de ene verzekeraar soms veel hoger dan bij de andere. Reden genoeg om altijd een vergelijking te maken als je op zoek bent naar een goedkope bestelautoverzekering. Dit kan door sites van verschillende verzekeraars af te struinen, maar je kunt ook een vergelijkingssite gebruiken. Zo’n site vergelijkt het aanbod van meerdere verzekeraars met elkaar, waardoor het jou veel minder tijd kost. De goedkoopste bestelautoverzekering vinden is hierdoor een fluitje van een cent.

< Alle nieuwsberichten