Blog Stijn van Dijck: Teamwork door Microsoft Teams?

Het is al weer even geleden dat ik een blog schreef voor blog.global-e.nl, maar er is weer een zeer interessante ontwikkeling gaande. Microsoft heeft onlangs een nieuw samenwerkingsplatform gelanceerd, genaamd ‘Microsoft Teams’. Met Microsoft Teams beschik je over alle tools die je nodig hebt om efficiënt te werken vanuit de cloud. Het is wat mij betreft hét officepakket voor de moderne ondernemer.


Wo 22 Mrt 2017

Microsoft Teams is vanaf nu gratis beschikbaar in 181 landen, waaronder uiteraard ook in Benelux, voor alle 85 miljoen Office 365-gebruikers. Indien je gebruikmaakt van Office365, kun je ook gebruikmaken van Microsoft Teams door de app ‘Microsoft Teams’ te downloaden. Of open Teams online met je smartphone, pc of laptop.

Wat is Microsoft Teams precies?
Met Microsoft Teams is het bijvoorbeeld mogelijk om te ‘chatten’ met collega’s binnen verschillende teams. Je kunt bijeenkomsten plannen voor een kleine groep of een groter team. Of breng jouw team op de hoogte door een e-mail toe te voegen aan de aangemaakte groep.
Binnen Microsoft Teams heb je ook toegang tot SharePoint, OneNote en Planner. Vanuit de app kun je werken aan jouw documenten.

Yammer en Skype for Business
De grote vraag is wel wat er gaat gebeuren met Yammer en Skype for Business bij deze introductie. Yammer en Skype for Business zijn eigenlijk twee overlappende diensten, zeker nu je ook binnen Teams in groepsverband kunt chatten. Ook is het nog niet duidelijk of het programma buiten Office 365 aangeboden zal worden, dat is op dit moment nog niet beslist binnen Microsoft. ‘We hebben er discussies over gehad, maar op dit moment willen we gefocust blijven op onze grote gebruikersbasis’, liet Microsoft Teams UX lead Mira Lane weten aan Techcrunch.

Wil je weten of Office 365 voor jouw bedrijf interessant kan zijn?
Global-e kan je volledig ondersteunen in de implementatie van Office 365. Overal aan de slag met e-mail, agenda en contactpersonen (Microsoft Exchange) en met Word, Excel en Powerpoint (Microsoft Office). 

< Alle nieuwsberichten